Deel deze spotlight

Natte ruimtes customizen - Met LAUFEN kan dat

TekstMARIEKE POOL
BeeldKEESNAN DOGGER EN LAUFEN

Denk je aan Zwitserland, dan denk je aan kwaliteit. Aan precisiewerk door mensen die hun vak verstaan. Aan deskundige productieprocessen. Aan bijzonder design zonder protserig te worden. Aan duurzame oplossingen. Het assortiment van het Zwitserse LAUFEN voldoet aan al het voorgaande. Het bedrijf levert al 125 jaar de meest bijzondere badkamerproducten.

Of LAUFEN een traditioneel bedrijf is? Allerminst. Het is Bespoke wat de klok slaat. Sterker nog: Bespoke is eigenlijk de normaalste zaak van de wereld. We praten erover met Managing Director Eric Meijer.

PERSOONLIJKE TOUCH

‘De wereldwijde interieurarchitectuur wordt meer en meer ingegeven door de persoonlijke touch. Ook in natte ruimtes. Natuurlijk, een keramisch product geef je niet gemakkelijk een andere vorm, de gemiddelde engineeringtijd is twee tot vijf jaar. Maar met Sentec® kun je daarentegen nagenoeg alle kanten op. Voor ons reden genoeg om sinds een aantal jaar volop met dit basismateriaal te gaan werken. Hiermee kunnen we designers ook in de badkamer hun handtekening laten zetten.’ Er is bij LAUFEN sprake van twee stromingen: Basic Bespoke en Bespoke. Bij Basic Bespoke gaat het om het nieuwe designen van bestaande elementen. Bij Bespoke wordt elke designdroom waargemaakt. Het team van LAUFEN is in staat elk ontwerp tot uitvoering te brengen. Uniek!

MEER DAN EEN TOILET FABRIKANT

LAUFEN is dé partij voor de natte ruimtes in woon- en utiliteitsomgevingen. ‘We zijn fabrikant voor alles wat te maken heeft met natte ruimtes. Dat is ons vak en daar zijn we goed in. Maar we zien ook dat de wereld om ons heen aan het veranderen is en daar haken we graag op in. Dat betekent dat we ook voorbij die natte ruimtes kijken en op andere vlakken meedenken. Zo hebben we ook een Home Collection en zijn we in samenwerking met een architect bezig met een groene wandoplossing. We zijn dus veel meer dan de keramische specialisten uit Zwitserland.’

VAL

Designed by Konstantin Gricic. Eenvoudige lijnen, extreem smalle randen en fijne oppervlaktestructuren maken de wastafels van deze collectie wereldwijd uniek. De Val serie omvat wastafels, meubels, waskommen, baden en accessoires. Alles voor de complete badkamer.

THE NEW CLASSIC

Designed by Marcel Wanders. Een moderne interpretatie van klassiek design in een hedendaags jasje voor een elegante en zeer tijdloze collectie. De New Classic collectie is ontworpen om een unieke, luxueuze en blijvende indruk te maken.

VAN VRIJ DESIGN TOT ECOLOGISCHE OPLOSSINGEN

‘Op dit moment hebben we in samenwerking met Hydrohm, Universiteit Gent en Stad Gent een project gelanceerd: The Place to Pee. Het is een openbaar toilet in Gent waar met behulp van een innovatieve technologie de urine verwerkt wordt tot ontsmettend spoelwater en tot meststoffen voor de landbouw. Het gaat ons dus niet alleen om design, klimaatzaken zijn voor ons minstens zo belangrijk. De stortbakken van onze grootouders spoelden na elk toiletbezoek zo’n 15 liter water door. Dat is de afgelopen jaren verminderd naar twaalf, negen en zes liter en inmiddels zijn wij in staat met 4,5 liter de pot weer schoon te spoelen. Deze ontwikkelingen worden ingegeven door lokale regelgeving. Volkomen legitiem, want het is aan ons allen om de wereld zo lang mogelijk leefbaar te houden. Middelen worden schaarser, we kunnen simpelweg niet anders. Maar ook hier geldt: producten moeten er gewoon super cool uitzien.

Wat zakendoen met LAUFEN nóg interessanter maakt, is het feit dat je als interieurarchitect kunt sparren met een vakgenoot. De architect die LAUFEN in huis heeft, kijkt voorbij de commercie en is hiermee een gelijkwaardige gesprekspartner die de waarde van designen echt begrijpt. Bespoke zijn made to masure producten ontwikkeld door architecten voor architecten!

SONAR

Designed by Patricia Urquiola. De speelsheid van SONAR met ronde vormen en reliëf. Mooie dunnen randen in combinatie met frisse kleuren! Een gewaagde combinatie voor in de badkamer.

LAUFEN BESPOKE

Uw ideeën stap voor stap vormgegeven: Een ontwerpschets, technische productiegegevens, vervolgens worden modellen en prototypes gecreëerd. Om uw perfecte Laufen product te ontwikkelen.

Gepubliceerd op11 juni 2022 om 9:00