Mosletters
Moswand
Deel deze spotlight

Mos, een sfeervolle blikvanger in uw interieur!

Tekst
BeeldZuidkoop B.V.

Mos leent uitstekend voor toepassingen in elk interieur. Het is 100% natuurlijk en zorgt voor een gevoel van welbehagen. Een schilderij aan de muur, mosletters, een verrijdbare room divider, een enkel paneel of een compleet groene moswand. De mogelijkheden zijn eindeloos waarbij maatwerk uiteraard mogelijk is! Naast het eye-catching effect van mos, dragen moswanden bij aan een prettig leef- en werkklimaat.

Onderhoudsvriendelijk en geluiddempend

Het grote voordeel van moswanden ten opzichte van gewone beplanting is het onderhoudsvriendelijke karakter van de wanden. Moswanden zijn in principe onderhoudsvrij en hebben een levensduur van vele jaren. Daarnaast kunnen moswanden ook worden geplaatst in ruimtes met weinig of geen daglicht en nemen ze nauwelijks ruimte in. Bovendien hebben de wanden een sterke geluiddempende werking wat een zeer gunstig effect heeft op de akoestiek in de ruimte.

Het mos

Alle mossen worden na het oogsten gedroogd, daarna geprepareerd en gekleurd met milieuvriendelijke producten, waardoor het blijvend zacht, elastisch, vuilafstotend en brandvertragend wordt. Het mos leeft dus niet meer. Bij een zeer lage luchtvochtigheid (lager dan 30%) kan het mos iets uitdrogen, waardoor de elastische werking vermindert, en meer kwetsbaar wordt. Zodra de luchtvochtigheid weer toe neemt, hersteld de elasticiteit zich.

Het installeren van de moswanden wordt door onze vakmensen verzorgd.

Gepubliceerd op1 november 2019 om 12:17