Deel deze spotlight

Monument omgebouwd van kantoor tot appartementengebouw

Tekst
BeeldIntersteel

Moderne loft in voormalige vergaderzaal

Het Estel-gebouw in Nijmegen is een van de jongste gemeentelijke monumenten van Nederland. Nadat het jaren in gebruik is geweest als kantoor, werd besloten het pand om te bouwen tot appartementengebouw. Annette Bensdorp, interieurarchitect bij Delight of Living realiseerde in de voormalige directie­vergaderzaal een strakke, ruimtelijke loft inclusief een tuin van in totaal 500 m2.

Ruimtelijk ontwerp

Behalve drie muren en een glas-pui lag vooraf niets vast voor de indeling de loft. Bensdorp ontwierp in het 330 m2 grote appartement een lichte, moderne woonkamer met keukenruimte en een grote werkhoek. Verder bevinden zich er drie slaapkamers, twee badkamers en een walk-in closet die alle zijn voorzien van hoge ramen van maar liefst 3,5 m.

Strakke deurvlakken

De zwarte deuren in de wanden zijn hoog en vlak, met verdekte scharnieren en magneetsloten. Deze vallen weg in het kozijn, waardoor een strakke muur te zien is. Het geheel heeft een moderne en stijlvolle uitstraling. Voor het deurbeslag is gekozen voor de strakke deurklinken ‘Link’ van Olivari, die zijn ontworpen door de Italiaanse architect Piero Lissoni. “De mooie, strakke Olivari deurklinken in antraciet mat vonden we perfect passen bij het ontwerp van de loft. Strak, subtiel en warm” aldus Annette Bensdorp.

Tekst / Foto: Intersteel

Gepubliceerd op15 april 2020 om 9:13