Deel deze spotlight

Mobilane. Building Green

Tekst
BeeldMobilane

Bij het ontwerp van gebouwen en ruimtes kan een plantenwand een bepalende rol spelen. Verticaal groen is niet alleen sfeerbepalend maar levert ook een positieve bijdrage aan een gezond binnenklimaat. Groenspecialist Mobilane is de betrouwbare partner voor realisatie van verticaal groen voor elke ruimte. Samen met de architect wordt systeem, vorm en plantkeuze bepaald waarbij vertrouwd mag worden op de rijke ervaring en expertise van Mobilane. Wilt u verticaal groen toepassen in uw interieurontwerp? Bekijk dan de mogelijkheden en dan gaan we samen aan de slag!

LIVEPANEL – EEN DUURZAME PLANTENWAND

LivePanel is een innovatie op gebied van verticaal groen. Met inzet van jarenlange ervaring in groen heeft Mobilane een uniek systeem ontwikkeld voor groene gevels en wanden voor zowel binnen als buiten. Ideaal voor toepassingen van groen waar wordt gezocht naar een ruimtebesparende oplossing. LivePanel voegt op duurzame wijze een warm en levendig oppervlak toe aan de omgeving. De basis van dit groene wandsysteem bestaat uit gootprofielen als waterreservoir, welke tegen de wand worden bevestigd. De verwisselbare plantcassettes zijn voorzien van sleuven waarin de beplanting wordt geplaatst. De plantcassettes worden in het gootprofiel bevestigd zodat de beplanting door capillaire werking worden voorzien van de juiste hoeveelheid water en voeding.

LIVEDIVIDER – DE GROENE ROOMDIVIDER

LiveDivider van Mobilane is een roomdivider in een strak design die aan beide zijden is voorzien van planten. Ideaal om een ruimte (flexibel) in te delen en op decoratieve wijze sfeer én privacy te creëren. De beplanting van de LiveDivider absorbeert het omgevingsgeluid en levert zo een verbetering van de akoestiek in de ruimte.

LIVEPICTURE – LEVEND SCHILDERIJ MET ECHTE PLANTEN

In LivePicture komen innovatie, design en groen op een bijzondere wijze samen. In de lijst is een geïntegreerd watergeefsysteem met reservoir verwerkt. Dit zorgt ervoor dat de planten voor vier tot zes weken van water worden voorzien. Door de innovatieve, gepatenteerde constructie is er geen stroom en water toe- en afvoer nodig. LivePicture is snel en eenvoudig aan iedere wand te bevestigen met slechts enkele schroeven.

Tekst & Fotografie: Mobilane

Gepubliceerd op27 februari 2019 om 14:37