Deel deze spotlight

Mobiele Paneelwand

Tekst
BeeldXYTO Media

Mobiele paneelwand: wat is het en wat zijn de voordelen?

Een mobiele paneelwand biedt uitkomst in verschillende situaties. Het is bijvoorbeeld ideaal om een ruimte op een flexibele manier in te delen, zoals kantoren. Een mobiele paneelwand is te gebruiken om een werkvloer op een eenvoudige manier op te delen en kleiner of juist groter te maken. Op deze manier is een kantoor op te delen in werkplekken, maar bijvoorbeeld ook in een vergaderruimte om te toveren of als grote ruimte te realiseren om een presentatie te geven.

Wat is een mobiele paneelwand?

Een mobiele paneelwand bestaat uit een scheidingswand die beweegbaar is en uit losse panelen is opgebouwd. Door de binnenwand te openen, ontstaat er een grote ruimte en door de binnenwand te sluiten, is de ruimte te verdelen en kleiner te maken. De techniek erachter bestaat uit een rail aan de bovenzijde, die het mogelijk maakt om de panelen in de gewenste positie te verschuiven. Voor wat betreft de akoestiek geldt dat er dankzij een afdichtingsmechaniek sprake is van optimale geluidsisolatie. Mobiele paneelwanden zijn in uiteenlopende uitvoeringen verkrijgbaar, zoals met deuren of met ramen. Bovendien is er keuze uit verschillende opstellingen. Een mobiele scheidingswand ziet er in een gesloten positie uit als een vaste wand, maar biedt dus voordelen betreffende de flexibele indeling van de ruimte.


Voordelen mobiele scheidingswand

Een voordeel van een mobiele paneelwand is dat deze op een simpele en efficiƫnte manier zijn op te stellen. Er is bovendien variatie in de opstelling om de ruimte optimaal naar wens in te delen, zoals met een rechte opstelling of met een gebogen opstelling. Het is eveneens mogelijk om een trapsgewijze uitvoering te realiseren net als aangebouwde hoeken. Een ander voordeel is dat mobiele paneelwanden akoestisch isoleren, waarbij er verschillende geluidsisolatiewaarden beschikbaar zijn. Het railsysteem is in te bouwen in allerlei soorten plafonds en de panelen zijn verkrijgbaar met bijvoorbeeld een enkele deur of naar wens met een dubbele deur. Bij het sluiten van de wand blijven beide ruimtes bij de toepassing van een mobiele paneelwand met deur optimaal bereikbaar. Zo is ook de toepassing van glas in een paneelwand een optie.


Toepassingen mobiele paneelwanden

Een mobiele paneelwand is geschikt voor uiteenlopende toepassingen. Een kantoor is bijvoorbeeld op te delen in twee of meerdere ruimtes met een beweegbare scheidingswand. Het is echter ook mogelijk om een mobiele paneelwand te gebruiken in een tandartskliniek net als in een ziekenhuis of op scholen. De ruimte is met het gebruik van flexibele paneelwanden die verschuifbaar zijn steeds op een gemakkelijke en efficiƫnte manier naar wens in te richten. Dit is dan ook een perfecte oplossing om ruimtes op een multifunctionele manier te gebruiken.


Opties bij mobiele paneelwanden

Mobiele paneelwanden zijn geheel op de ruimte af te stemmen net als aan de hand van persoonlijke voorkeuren. Het is bijvoorbeeld afhankelijk van de ruimte mogelijk om in een elektronische toegang te voorzien. Dit is ideaal voor situaties, waarin er sprake is van toegangscontrole, zoals in een hotel of in een conferentiecentrum. Ook optioneel bij mobiele wandpanelen zijn handgrepen die bij het wegschuiven van de panelen automatisch naar voren komen. Dit maakt het extra gemakkelijk om een mobiele binnenwand te verplaatsen. Zo zijn er eveneens variaties in het railsysteem. Het is afhankelijk van de parkeerwijze net als van de wandhoogte en het gewicht welk railsysteem de voorkeur krijgt. Overigens zijn mobiele wandpanelen in uiteenlopende designs en kleuren verkrijgbaar, van hoogglans wit tot panelen die met bamboe fineer zijn afgewerkt.

Gepubliceerd op11 november 2022 om 10:39
Adres
Van Benthuizenlaan 1
1701BZ Heerhugowaard
Contact
Jolanda Eyzinga