Deel deze spotlight

Milieuvriendelijk akoestisch wandtextiel

Tekst
BeeldFéline

Een slechte akoestiek in de ruimte heeft veel invloed op het concentratievermogen, de productiviteit, maar voornamelijk de sfeer. Een goede absorptie van het geluid op plekken zoals kantoren, restaurants, theaters, kindercrèches, ziekenhuizen maar ook de thuiswerkplek is essentieel. Hoe zorg je voor een juiste akoestische oplossing met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk?

Eigenschappen van vilt

Zodra het geluid in een ruimte de functie ervan in de weg zit, spreken we van een slechte akoestiek. Vilt heeft een uitstekende geluidsabsorberende, isolerende en warmte regulerende werking.

Daarnaast is wolvilt van nature brandwerend, en vuil- en vochtafstotend. Een vilten wandafwerking of paneel absorbeert het geluid uitstekend, en doorbreekt de weerkaatsing van geluidsgolven. Een ideale en eenvoudige oplossing voor ruimtes met veel harde en kale oppervlakken.


Duurzaam 100% gerecycled PET vilt & natuurlijk wolvilt

Bij Féline vinden we het belangrijk om esthetiek, uitstekende akoestische eigenschappen én duurzaamheid in onze vilt producten samen te brengen. In de eerste plaatst gaat design nog steeds over functionaliteit en vorm, maar het welzijn van mens, dier en de natuur speelt een steeds belangrijkere rol.

Zowel ons natuurlijke wolvilt (Fresco collectie) als het gerecycled PET vilt (Minimal art collectie), worden droog vervilt. Dit betekent dat tijdens het vervilten geen gebruik wordt gemaakt van water. Hierdoor is ook het hoge energie verbruik voor het drogen van vilt niet langer nodig. Bovendien wordt de PET collectie van gerecyclede plastic flessen gemaakt (Global Recycled Standard), en de wol voor ons natuurlijk wol vilt collectie op een diervriendelijke manier verkregen (gecertificeerd mulesing vrij).

Al onze viltcollecties zijn verkrijgbaar in verschillende diktes en trendy kleuren, en zijn uit voorraad leverbaar.
Gebruiksvriendelijk vilten wandtextiel

Vilt direct op de wand verlijmen, blijft een uitdaging. Het vilt kan dan vaak niet mooi glad en stotend verwerkt worden. Dit is bij verwerking op locatie dan ook een zeer arbeidsintensieve klus. Féline is er echter in geslaagd om met de productiefaciliteiten in huis, een gebruiksvriendelijk en duurzaam vilten wandtextiel te ontwikkelen. Deze collectie is specifiek ontwikkeld voor het verwerken van vilt op wanden, plafonds of panelen.


Vilt met een non-woven rug

De non-woven rug zorgt ervoor dat het vilt steviger wordt en de stretch uit het materiaal wordt gehaald. Tevens snijden wij het vilt met deze rug al strak terug op 140 cm breedte. Hierdoor hoeft er bij verwerking op wand of het plafond niks meer aan de zijafwerking gedaan te worden. De banen kunnen nu een stuk sneller, strakker en tevens stotend worden verwerkt.


Watergedragen lijm voor vilt en vilt wandtextiel

Voor deze toepassingen heeft Féline ook een speciale watergedragen en biologisch afbreekbare lijm, de 'Eco Glue Forte’, ontwikkeld. Deze lijm is sterk genoeg voor het verwerken van ons (zwaardere) vilt en vilten wandtextiel.

Op maat

Elk project is weer anders. Moet uw project voldoen aan specifieke eisen? Wenst u een logo of designontwerp in het vilt ? Of zoekt u vilt voor specifieke verwerking? Wij denken graag met u mee en geven advies over de verschillende toepassingen en behandelingen die we aanbieden. We verwelkomen u graag - op afspraak- in onze showroom in Amsterdam of we komen bij u langs.

Gepubliceerd op20 mei 2021 om 0:00