Deel deze spotlight

Meerwaarde van houten jaloezieën in een modern interieur

Tekst
BeeldXYTO Media

Bij een moderne woonstijl denk je waarschijnlijk aan een nieuwbouwhuis met lichte muren, open ruimtes, excentrieke design meubelen en veel rechte lijnen. Strakke houten jaloezieën van Topjaloezieën sluiten hier perfect op aan. Ze passen namelijk in het moderne kleurenpallet, matchen met de rechte lijnen en zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal. In dit artikel lees je waarom houten jaloezieën een aangename toevoeging zijn aan jouw moderne interieur

1. Praktisch

Eén van de grootste voordelen van jaloezieën is dat je door middel van de horizontale, kantelbare lamellen uitgebreid kunt spelen met lichtinval. Doordat je de lamellen in een handomdraai kunt laten kantelen, kun je zelf bepalen hoeveel licht (en daarmee zicht) je in huis binnenlaat.

2. Sfeervol

Hout straalt van nature warmte uit, of het nu geverfd is of niet. Door het gebruik van houten jaloezieën voeg je dan ook op een eenvoudige manier sfeer toe aan jouw interieur. Het is een uitstekende manier om je moderne interieur knusser te maken, zonder afbreuk te doen aan de strakke uitstraling.

3. Isolerend

Door de kantelbare lamellen houdt je warme zonnestralen buitenshuis en de geluidsabsorberende werking van het hout zorgt tevens voor een aangename akoestiek binnenshuis. Oftewel: houten jaloezieën bieden optimale geluidsdemping en (warmte)isolatie.

4. Veelzijdig

Raamdecoratie van hout is daarnaast buitengewoon veelzijdig. Het natuurlijke materiaal is dan ook eenvoudig te integreren in iedere interieurstijl. Houten jaloezieën zijn verkrijgbaar in diverse houttinten, verfbehandelingen en lameldiktes. Zo zijn er ongetwijfeld houten jaloezieën die matchen met jouw woonwensen.

5. Duurzaam

Bovendien is hout een natuurlijk en hoogwaardig materiaal. De levensduur van houten jaloezieën is dan ook zeer lang. De afwerking van de lamellen met speciale lak zorgt ervoor dat zowel zonlicht als vocht geringe invloed hebben op de kleur en kwaliteit van de lamellen, waardoor je er met gemak jarenlang van kunt genieten.

6. Onderhoudsvriendelijk

Houten jaloezieën zijn eveneens erg onderhoudsvriendelijk. Met een simpele stofdoek of een speciale lamellenborstel maak je de houten lamellen in een handomdraai stofvrij. Indien de jaloezieën een grondige(re) schoonmaakbeurt nodig hebben, volstaat het poetsen met een lauwwarme vochtige doek.

https://www.topjaloezieen.nl/jaloezieen/houten-jaloezieen

Gepubliceerd op3 november 2021 om 9:55
Adres
Van Benthuizenlaan 1
1701BZ Heerhugowaard
Contact
Jolanda Eyzinga