Deel deze spotlight

MEDO® van SLV: Volgende generatie lichtoplossingen

TekstSLV Nederland
BeeldSLV GmbH

De MEDO® armaturenreeks van SLV omvat een aantal ronde plafondarmaturen met een groot opalen oppervlak dat oplicht. Het is vooral voor grotere interieurprojecten, zoals kantoren, sportzalen, winkels en openbare ruimtes populair onder architecten. Een tijdloos design, moderne techniek in een no-nonsense jasje. Na enkele jaren een vaste waarde in het assortiment van SLV te zijn geweest, is de MEDO® onder de loep gelegd en verbeterd.

Hoe maak je een moderne klassieker nog beter? Ten eerste door vast te houden aan wat de MEDO®-armaturen bij jou, onze klanten, zo populair maakt. Het tijdloze design, de eersteklas kwaliteit en de hoge functionaliteit.

Maar we hebben ook geluisterd naar jouw wensen. Denk daarbij aan:

  • Een hoger aandeel indirect licht voor sfeervolle verlichtingsconcepten
  • Uitstekende kleurweergave met CRI>90
  • Verbeterde beschermingsgraad met IP50
  • Langere levensduur en betere energie-efficiëntie
  • Snellere installatie dankzij EasyBase
  • Optie voor noodverlichtingsfunctie


Uit één designklassieker ontstaan drie nieuwe varianten: de MEDO®, MEDO® PRO en MEDO® PRO DC. De nieuwe MEDO®-armaturen bieden passende oplossingen voor je individuele verlichtingsvereisten. Van gezellige woonruimtes tot veeleisende commerciële projecten – voor elke situatie er is nu de ideale MEDO®. De verbeterde beschermingsgraad (IP 50) en de uitstekende kleurweergave met een CRI-waarde >90 breiden het toepassingsgebied van de MEDO® uit.

Dankzij EasyBase gaat de installatie voortaan extra snel en eenvoudig. Het gaat om de bodemplaat van het armatuur die aan de wand of plafond bevestigd wordt en waarop de elektrische aansluiting van het armatuur plaatsvind. EasyBase dient niet alleen als praktisch sjabloon voor de boorgaten, maar de armatuur kan er ook snel en eenvoudig mee aangebracht worden. Nadat je jouw EasyBase op de gewenste plek hebt bevestigd en bedraad, kun je met de CCT-switch op de lamp gemakkelijk de kleurtemperatuur selecteren. Let op de groene markeringen en klik de armatuur vast. Het was nog nooit zo eenvoudig om kamers perfect te verlichten.

De MEDO® is onderdeel van de nieuwe BIG WHITE® catalogus van SLV, die op 1 december 2023 gepresenteerd wordt. Wil je meer informatie? Ga dan naar www.slv.com.

Gepubliceerd op10 november 2023 om 0:00