Deel deze spotlight

Majestic weelderig verlicht met Lumiko

Tekst
BeeldKlemko Techniek B.V.

De nieuwe multifunctionele feestlocatie Majestic in Wormerveer opende eind 2018 haar deuren naar vier luxueuze zalen. De zalen bieden ruimte voor een divers palet aan gelegenheden zoals bruiloften, feesten en congressen. De verlichting van de ruimtes is de kers op de taart en Bakni Elektrotechniek stond voor de uitdaging om deze net zo majestueus en flexibel te maken als de zalen zelf.

Abdellah (Ab) Oufouta, elektrotechnicus bij Bakni, vertelt: “De eigenaar van Majestic was al bekend met ons en kent ons als specialisten in de hotelbranche en utiliteit. Vanwege die ervaring kregen we bij het Majestic project veel vertrouwen.” Dat vertrouwen beperkte zich niet alleen tot de uitvoering, maar ook de invulling. Ab: “Er was geen vooropgezet plan qua verlichting. Men ging er open in en leunde op ons voor inspiratie en een creatieve invulling. Wij zijn vervolgens op zoek gegaan naar een geschikte partij die met ons mee kon denken.”

Via elektrotechnische groothandel Rexel werden ze in contact gebracht Leo van Aken, accountmanager bij Klemko Techniek, producent van Lumiko ledverlichting. Leo: “Dit was een mooie uitdaging omdat we zoveel vrijheid hadden in de vormgeving van de verlichting. Majestic had wel wat eisen waaraan de verlichting moest voldoen.” Eén van de belangrijkste eisen was dat de verlichting tegelijkertijd sfeervol en kleurecht zou zijn. Leo: “Wanneer er een trouwfeest in Majestic wordt gegeven kun je je voorstellen dat kleur enorm belangrijk is. Zo kan een bruid haar make-up goed aanbrengen en springen de kleuren er goed uit op de foto’s.”

Met ook de flexibiliteit als uitgangspunt kwamen ze snel terecht bij het Lumiko Modulair assortiment. “Lumiko Modulair bevat spots, trackspots en downlighters die in zowel armatuur als lichtbeeld compleet aan te passen zijn aan de wensen van de klant. De CRI waarde van />95 zorgt hier voor een buitengewone kleurweergave en met de 2 MacAdam step ben je verzekerd van een buitengewone consistentie,” vertelt Leo. Ab vervolgt: “Met al die mogelijkheden op tafel hebben we gezamenlijk lichtberekeningen gemaakt voor de zalen, de entreehal en de toiletten. Elke ruimte heeft zo zijn eigen unieke lichtbehoeften. Zoals bijvoorbeeld de entreehal, waar de Lumiko Modulair downlighters moeiteloos de zwarte tegels van 6 meter hoogte verlichten.”

Door snel te schakelen en creatief samen te werken laten Bakni en Klemko Techniek de weelderige zalen van Majestic stralen. Ab: “We zijn zeer tevreden met het resultaat. Alle elementen samen zorgen ervoor dat we onze klant hebben kunnen verrassen en dat zij hun visie realiteit zien worden. En daar gaat het uiteindelijk om.”

Tekst: Klemko Techniek | Nico Brons

Gepubliceerd op23 september 2019 om 8:45