Deel deze spotlight

Maatwerk gemaakt met passie - Taatsdeuren passend bij de woning

Tekst
BeeldSTALEN DEUREN MEESTERS B.V.

Voor een fraaie woning in het mooie plaatsje Bergen (NH) is ons bedrijf Stalen Deuren Meesters benaderd, om twee dubbele taatsdeuren te maken. Deze deuren moeten recht doen aan de hoge afwerkingsgraad, welke als standaard geldt in deze woning. De details -en met name de afwerking ervan- vergen vakmanschap en betrokkenheid van alle

Voor Stalen Deuren Meesters was dit een prachtige gelegenheid om de passie waarmee wij werken ten uitvoer te brengen. De klant en architect waren al snel gecharmeerd van het meedenken in het proces. Ondanks dat de scharnierpunten al aanwezig waren, konden toch alle wensen uitgevoerd worden. Het ontwerp was snel gemaakt. Vanuit dit ontwerp kwamen nog enige details naar voren, die duidelijk van toegevoegde waarde bleken te zijn.

DE AANLEIDING

Deze karakteristieke woning uit 1925 is een beeldbepalend pand in het kunstenaarsdorp Bergen. Met zijn witte kleur stenen, rieten kap en fraaie tuin is het een lust voor het oog. Dat de huidige bewoners de woning aan de buitenzijde in oude glorie hebben hersteld, is van enorme toegevoegde waarde. Daarnaast is ook de binnenkant geheel aangepakt en -zonder het authentieke uit het oog te verliezen- voorzien van moderne snufjes. Voor de gehele bouwtijd is ruim de tijd genomen om zo het resultaat te verkrijgen dat de woning verdient: tot in detail op een zéér hoog niveau uitgevoerd. Stalen Deuren Meesters is benaderd op het moment dat de afbouw al in een vergevorderd stadium was. Tijdens de afbouw bleek namelijk dat de reeds geleverde taatsdeuren niet de gewenste kwaliteit boden.

HET GESPREK

Na het eerste telefonisch onderhoud met de aannemer is deze vervolgens langsgekomen voor een gesprek in onze showroom. Tijdens dit gesprek heeft deze aannemer aangegeven wat het project omvatte en middels foto’s en een tekening van de architect kon de huidige situatie worden doorgenomen.

Normaal gesproken wordt er eerst een offerte gemaakt, zodat vooraf duidelijk is wat de klant kan verwachten van Stalen Deuren Meesters. In dit geval ging dat anders, de aannemer was duidelijk zéér onder de indruk van de kwaliteit en bracht dit over op zijn klant. Na het inmeten zijn de bewoners uitgenodigd om in onze showroom langs te komen. Wij vinden het belangrijk dat de klant onze kwaliteit met eigen ogen ziet. Sterker nog, als een klant niét langs is geweest in onze showroom, verkopen wij deze geen deur. Van verrassingen achteraf houden wij niet, dit geeft alleen maar ergernis en onvrede.

HET PRODUCEREN

Een bijzonderheid is dat de deuren de contouren van de bovenplint volgen. Dit is zo uitgevoerd, dat niet waarneembaar is dat dit uit diverse delen is opgebouwd. Omdat in de woning diverse messingkleurige aspecten aanwezig zijn, kwam de wens naar voren om ook de handgreep in messing uit te voeren. Daarbij hebben alle deuren in de woning een ornament, met als eindstuk de vorm van een tol. Het verzoek was of wij ook dit detail terug konden laten komen op de handgreep. Dat is zeer goed gelukt. De gebruikte kleur is overigens ook op klantwens uitgevoerd.

HET PLAATSEN

Na het poedercoaten en de controle hierop, is koers gezet naar Bergen om de stalen deuren te monteren. De afdekplaten van de vloerpot zijn achteraf van een messingkleurige laklaag voorzien. Het monteren gebeurt op de bekende wijze van de Stalen Deuren Meesters: je ziet niet dat ze geweest zijn, alleen de woning is anders.

Waarmee we willen zeggen:

  • We leggen karton op de vloer
  • Indien nodig lopen we op sokken
  • De stofzuiger gaat mee
  • We lappen de ramen: overigens alleen van onze deuren, hoor!


Kortom, dat wat normaal is (en wel bijzonder lijkt), doen wij gewoon.

Gepubliceerd op26 augustus 2022 om 9:00