Deel deze spotlight

Luxe woonkamer

Tekst
BeeldXYTO Media

Een luxe woonkamer is op meerdere manieren te realiseren, waarbij de meubels, raambekleding, deuren, vloer en lampen belangrijke rol spelen. De materialen, kleuren en designs dragen eveneens bij aan de uitstraling van het interieur. Daarom is het ook van belang om hiermee rekening te houden bij de inrichting van een luxe woonkamer. Dit geldt uiteraard eveneens voor de kwaliteit van materialen. Hier komen een aantal tips aan de orde om een woonkamer een luxe look te geven.

Designvloer voor de woonkamer

In een luxe woonkamer is het ideaal om woonbeton te plaatsen als vloer om de basis voor een stijlvolle uitstraling te leggen. Woonbeton past mooi in een moderne woonkamer net als in een industrieel interieur. Een strakke naadloze gietvloer is eveneens ideaal om als designvloer te dienen en sluit aan bij allerlei luxe interieurstijlen. Een houten vloer staat schitterend in een landelijk ingerichte woonkamer. Kies in elk geval een luxe vloer die past bij de gewenste interieurstijl, zoals modern, industrieel, landelijk of klassiek.


Luxe meubels met chique stoffen

Er is een luxe sfeer in de woonkamer te creëren door exclusieve meubels te plaatsen die voorzien zijn van chique stoffen. Velvet is bijvoorbeeld een van de luxe stoffen voor een bankstel die een stijlvolle uitstraling met zich meebrengt. Een hoekbank van leder die hoogwaardig is afgewerkt, is in een luxe woonkamer een echte blikvanger. Overigens leent velvet zich als stof eveneens perfect voor raambekleding in de vorm van overgordijnen.

Stijlvolle raambekleding

Het is bij het inrichten van een luxe woonkamer van belang om aandacht te besteden aan de raambekleding. Inbetween gordijnen zijn wat dat betreft ideaal om de woonkamer een luxe look te geven. Bovendien zijn inbetween gordijnen ideaal om optimale lichtinval te krijgen en de privacy te verhogen. Een andere optie is om jaloezieën aan te brengen. Het materiaal maakt hierin het onderscheid voor wat betreft de luxe uitstraling. In plaats van kunststof is het bijvoorbeeld mogelijk om de keuze voor zwarte bamboe jaloezieën te maken.

Luxe woonkamer met stalen binnendeuren

Stalen binnendeuren zijn enorm populair en dit is onder meer te danken aan de stijlvolle uitstraling. Deuren van zwart staal en glas laten veel licht door en creëren daardoor een ruimtelijk en open gevoel. Indien het mogelijk is om de stalen kozijnen door te trekken naar het plafond is dit effect nog groter.


Sfeerbepalende verlichting

Lampen maken onderdeel uit van het interieur in de woonkamer, waarbij de verlichting sfeerbepalend is. Het is aan te raden om een lichtplan te maken voor de woonkamer en lampen met een luxe design uit te kiezen. Het is afhankelijk van de interieurstijl welk soort lampen het meest geschikt is. In een moderne woonkamer staat het bijvoorbeeld chique als er spotjes in het plafond zijn aangebracht. Naast de bank kan dan een strak vormgegeven lamp komen te staan. In een klassiek interieur staat een kroonluchter prachtig als de woonkamer een hoog plafond heeft.

Luxe uitstraling creëren met kleuren en materialen

Een luxe uitstraling in de woonkamer is op een eenvoudige manier te realiseren door simpelweg met de kleuren rekening te houden. Zwart is bijvoorbeeld bijzonder stijlvol, zoals de combinatie van een zwart lederen bank met zwart stalen binnendeuren. Ook olijfgroen is een uitstekende kleur voor een luxe effect en dat geldt eveneens voor blauw, bruin en okergeel. Donkere kleuren staan aan de basis van een luxe woonkamer en hebben een warme uitstraling. Er zijn diverse materialen die perfect combineren met donkere kleuren, zoals messing en staal. Een enkel detail, zoals een lamp van messing maakt al het onderscheid en zorgt voor een extra luxe effect.

Gepubliceerd op16 februari 2023 om 14:58
Adres
Van Benthuizenlaan 1
1701BZ Heerhugowaard
Contact
Jolanda Eyzinga