Collectie Grunge
Collectie Sponge Boucle
Deel deze spotlight

Lancering nieuwe collectie: ocean bay

Tekst
BeeldDutch Walltextile Company

Tijdens het vakevent Design District, heeft Dutch Walltextile Company –vermaard om het mooiste en meest luxe wandtextiel – een prachtige nieuwe collectie wandtextiel geïntroduceerd: de Ocean Bay collectie.

Met Indiase zijde en rijke jacquards als standaard in de veelzijdige collectie, heeft DutchWalltextile Company (DWC) in de loop de jaren al een sterke connectie ontwikkeld met materialen en kleuren die in de natuurvoorkomen. En met de nieuwe Ocean Bay collectie die uit zes collecties bestaat, gaat het Nederlandse wandtextiel merk nu dieper in op dit thema.

De Ocean Bay collectie is de overkoepelende naam voor zes nieuwecollecties die zijn geïnspireerd op het kustgebied, de verbinding met denatuur en vooral de oceaan. De collectie neemt je als het ware mee op reisdoor licht, kleur en verschillende texturen die alle een associatie met dezethema’s oproepen. Hoe zien die zes collecties eruit?

Onder de naam Sponge Bouclé lanceert DWC als eerste de klassiekeboucléstof voor aan de wand. Typerend voor deze los geweven stof, zijn deverschillende hobbeltjes en bobbeltjes die deze stof zo levendig maakt. Dekorrelige structuur doet sterk denken aan de natuurlijke sponzen uit de zee.Uitgevoerd in een uitgebreid kleurenpalet van 22 kleuren die variëren vankoraalrood, okergeel tot helder zeegroen.

Een echt statement maak je met Grunge; dit heerlijk zachte fluweel met luxeuitstraling, kenmerkt zicht door een opvallend grafisch design dat isgeïnspireerd op de textuur van uitgedroogde klei. Het typerende kenmerkvan deze stof is de kleurverandering wanneer er over de stof wordtgewreven.

De grillige Atlantische zee riffen met prachtige kleurschakeringen, zijn vaninvloed geweest op de ontwikkeling van Falaise; deze meerkleurigesatijnachtige stof staat voor elegantie en zuidelijke sferen. De multi colormet zilveren- en goudkleurige accenten zorgt voor diepte en een rijkkleurbeeld.

Pontus dankt zijn naam aan de Griekse God Pontus die de zeepersonificeert. De stof vertoont een zachte glans met speelse onregelmatigereflecties die herinnert aan de schittering van de zon in de zee.

De opkomende nevel boven het water was de inspiratie voor collectie Mystic. Dit materiaal met linnenstructuur heeft een uniek zacht vergrijsdkleurenpalet dat door de rustige uitstraling, in elk interieur past.

Een zijdelook mag in de collectie natuurlijk niet ontbreken. Dat vind je in Coconut. Deze lijn heeft een ragfijne grasachtige structuur in een natuurlijkkleurenpalet van kokosnootbruin, zandgeel tot kiezelgrijs.

Kortom, een omvangrijke en vernieuwende, uitgebalanceerde collectie metuiteenlopende materialen en kleuren die uitnodigt om van elke wand eenstatement te maken, of deze volledig te integreren in het interieur.

Technische specificaties

Het wandtextiel is 130 cm breed en per lengte meter verkrijgbaar.Consumenten prijzen variëren van € 70,- tot 150,- per lengte meter. Dewandtextiel collecties zijn ook verkrijgbaar als losse stof voor gordijnenkussens en meubelbekleding.

Gepubliceerd op11 november 2021 om 0:00