Deel deze spotlight

Kurk in de keuken gebruiken

Tekst
BeeldXYTO Media

Ben je van plan om kurk in de keuken te gebruiken? Kurk is prachtig materiaal met een decoratieve uitstraling en beschikt over vele praktische eigenschappen. Bij het toepassen van kurk in je keuken is er dan ook sprake van een regelrechte aanwinst. Je hebt bovendien de keuze tussen de uitvoering van een kurkwand of kurkvloer in je keuken. Hiermee creëer je een natuurlijke, unieke en eigentijdse look in een design dat perfect op je keukeninterieur aansluit.

Kurkvloer in je keuken

Kurk is milieuvriendelijk materiaal met een lange levensduur en is ideaal om te verwerken in een kurkvloer voor jouw keuken. Uiteraard zijn kurkvloeren afgewerkt om te voldoen aan belangrijke eisen. Het is in de keuken bijvoorbeeld belangrijk dat de vloer waterafstotend is en gemakkelijk is schoon te maken. Tijdens het koken of afwassen, komt er namelijk wel eens wat op de keukenvloer terecht.


Hygiënisch en vuilafstotend

Wil je kurk in de keuken gebruiken als kurkvloer dan ben je ook verzekerd van een vuilafstotende laag. De kurkvloer is hygiënisch en schimmel en bacteriën krijgen geen gelegenheid om zich te nestelen en te groeien. Ook qua comfort zit je goed met kurk als keukenvloer. Dit is te danken aan de isolerende eigenschappen en aan het licht elastische karakter, waardoor er een verend effect van toepassing is. Verder heb je de keuze uit allerlei verschillende uitvoeringen om kurk als vloer in je keuken te gebruiken.


· Kurktegels

· Kurklaminaat

· Kurkparket


Mooie kleuren en designs

Kurk in je keuken als vloer is verkrijgbaar in allerlei kleuren en designs. Er zijn bijvoorbeeld lichte kleuren om uit te kiezen, maar er zijn ook donkere kleurtinten beschikbaar. Lichtbruin past goed bij een landelijk ingerichte keuken en met donkerroodbruin zorg je ervoor dat de kurkvloer in je keuken een ware eyecatcher is. De uitvoering van kurkvloeren varieert eveneens qua grootte en designs. Het is verder mogelijk om een keuze te maken uit allerlei designs, zoals houtstructuren. Of heb je liever kurk in je keuken met een design van natuursteen? De mogelijkheden qua kleur en design zijn zo gevarieerd dat er altijd een perfecte match beschikbaar is.


Kurkwand in je keuken

Kies je liever een andere keukenvloer, maar wil je wel kurk in je keuken gebruiken? Het is heel trendy en modern om in je keuken een kurkwand te realiseren. Bijvoorbeeld als unieke en onderscheidende achterwand. Dat is weer eens wat anders dan tegels. Kurk is prima als achterwand toe te passen, maar het is wel belangrijk dat je dan rekening houdt met een waterdichte en vuilafstotende uitvoering. Naast de toepassing als achterwand staat het ook prachtig om van een van de muren een kurkwand te maken. Je hebt onder meer de keuze om daarvoor kurktegels te gebruiken, maar ook kurk op de rol.


Prikwand van kurk

De keuken is vaak een plek waar een prikbord hangt met alle afspraken erop. Je kan in plaats van een standaard prikbord echter ook een complete prikwand van kurk in je keuken maken. Naast dat je er notities op kan prikken, heb je ook de mogelijkheid om van de kurkwand een compleet kunstwerk te maken. Bijvoorbeeld door tekeningen van je kinderen op te hangen of je mooiste foto’s een plekje te geven.

Gepubliceerd op12 september 2023 om 16:23
Adres
Van Benthuizenlaan 1
1701BZ Heerhugowaard
Contact
Jolanda Eyzinga