Deel deze spotlight

Kourasanit - Voor het creëren van unieke huizen

Tekst
BeeldKOURASANIT

Huizen evolueren en veranderen mee met de samenleving. De moderne mens is niet tevreden met het louter voldoen aan basisbehoeften, maar streeft naar het creëren van functionele, stijlvolle, geweldig uitziende ruimtes. Het hectische tempo van het moderne leven maakt ons huis tot een toevluchtsoord. De muren en vloeren zijn vitale delen van de ruimtes waarin we leven. Het gebruik van aardse kleuren is een geweldige manier om gezellige, unieke, milieuvriendelijke ruimtes te creëren. Met een unieke filosofie en een duidelijke identiteit die opvalt ten opzichte van de rest.

FILOSOFIE

Het wonder dat natuurlijke materialen zijn, is werkelijk ontzagwekkend. Moeder natuur creëert duurzame structuren die de tand des tijds doorstaan en die naadloos opgaan in de omgeving. We hebben de natuur als onze muze gekozen. Met natuurlijke materialen en kostbare oude formules heeft KOURASANIT een geheel nieuw hoofdstuk voor de bouwwereld geopend, met de mens en het milieu centraal.

Traditionele Romeinse mortel, die eeuwenlang werd gebruikt voor de bouw van de Hagia Sophia tot het beglazen van keukengerei heeft KOURASANIT geïnspireerd om een reeks bouwmaterialen voor de toekomst te produceren. Bouwtechnieken veranderen en verbeteren voortdurend. Nieuwe, eigentijdse ideeën bieden oplossingen voor problemen, zoals uithoudingsvermogen, duurzaamheid en esthetiek. KOURASANIT profiteert van de diepgaande kennis van vorige generaties en heeft deze ontwikkeld door materialen te produceren die traditie volgen, maar eigentijdser en actueler zijn dan ooit tevoren.

Gebouwen zijn levende organismen. Het gebruik van natuurlijke materialen zorgt er niet alleen voor dat het gebouw ademt, maar ook dat het langer meegaat. Het esthetische resultaat is uitstekend en de bouwkosten zijn zeer concurrerend in vergelijking met standaard materialen. Het algemene effect is een verbetering van iemands kwaliteit van leven.

Deze woning is gelegen in Panorama, Thessaloniki, in een appartementencomplex uit de jaren ‘70 met een prachtig uitzicht op zowel de bergen als de zee.

LIVING

De centrale open ruimte van het huis herbergt de meer alledaagse functies zoals de woonkamer, eetkamer en keuken. De belangrijkste kenmerken hier zijn de speciale toepassing van mortel uit de serie Industrial Chic.

SLAAPKAMER

De box-in-a-box in de woning herbergt het kantoor annex logeerkamer. In deze flexibele ruimte is mortel uit de Mars Collection toegepast en de intense kleuren creëren hier een echt dynamische omgeving.

Het belangrijkste doel van de architecten bij het opstellen van het ontwerp was om een modern ogende, zeer functionele woning te creëren. Uitgangspunt bij de renovatie was het gebruik van zoveel mogelijk natuurlijke en duurzame producten ter versterking van de circulaire economie. De interieurindeling werd volledig opnieuw ontworpen. Onder meer door muren te verplaatsen om ruimtes te verenigen en het unieke uitzicht op de baai van Thermaikos binnen te brengen, zodat het een integraal onderdeel vormde van het architecturale ontwerp. De woning is nu duidelijk opgedeeld in twee functionele zones die elk hun eigen, aparte bestemming hebben. De slaapkamers en badkamers zijn op het zuiden gelegen, de woonkamer, keuken en kantoor/ logeerkamer op het noorden. Rijkelijk gebruik van KOURASANIT decoratieve hydraulische mortels benadrukt de strakke geometrie van de ruimte en bakent elementen in het interieur af, waarbij met succes een geweldig uiterlijk met topkwaliteit wordt gecombineerd. Het project kon snel worden voltooid dankzij het gemak en de bruikbaarheid waarmee KOURASANIT-mortels kunnen worden aangebracht. Deze flexibele materialen kunnen op bestaande ondergronden worden aangebracht zonder dat onderliggende materialen hoeven te worden verwijderd.

BADKAMER

De twee ronde, witte, handgemaakte spoelbakken en de vloer zijn van terrazzo mortel die in een 4 mm dikke laag is aangebracht. De wanden zijn verrijkt met een hemelsblauwe, grofkorrelige plamuurlaag.

SHOWROOM

Laat je inspireren in onze showroom in Diemen of maak een afspraak, onze Nederlandse vertegenwoordiger komt graag bij je langs met samples.

Gepubliceerd op17 april 2022 om 9:00