Deel deze spotlight

Kleine hal inrichten: tips & tricks

Tekst
BeeldXYTO Media

Een kleine hal inrichten om deze praktisch en mooi te maken, is een leuke uitdaging. Je hebt maar beperkt ruimte en het is belangrijk om daar optimaal invulling aan te geven. Kom je thuis dan wil je graag je jas ophangen en je schoenen uitdoen. Als je de deur uitloopt, wil je nog even een blik in de spiegel werpen. Er zijn wat dat betreft een aantal praktische zaken om rekening mee te houden bij een kleine hal inrichten. Dit neemt niet weg dat je de ruimte ook perfect kan stylen om er een mooie binnenkomer van te maken. Bekijk de tips en tricks maar eens en ga ermee aan de slag.

Creëer een ruimtelijk effect

Een kleine hal inrichten door een ruimtelijk effect te creëren, laat de ruimte groter lijken. Je kan bijvoorbeeld de nadruk leggen op de hoogte, breedte of op de lengte. Dit doe je door met lijnen te werken die de richting opgaan die je wilt accentueren. Je kan een kleine hal inrichten met lange vloerplanken om de lengte te accentueren. Of de hoogte benadrukken door een hoge en smalle kast tegen de muur aan te zetten. Het ruimtelijk effect is ook te realiseren door lichte kleuren aan te brengen. Witte muren met een wit plafond doen de kleine hal namelijk groter lijken.

Benut de ruimte op een praktische manier

Het is aan te raden om de ruimte in een kleine hal optimaal te benutten. De hal is een ruimte, waarin je jassen ophangt en schoenen een plekje geeft. Kijk naar de vorm van de hal om te bepalen welk type kapstok en schoenenrek het beste past. Ook bij deze wijze van inrichten van de kleine hal kan je rekening houden met de vorm en een ruimtelijk effect realiseren. Er zijn bijvoorbeeld hoge schoenenrekken en kapstokken voor aan de muur. Door in de hoogte te werken, creëer je extra veel ruimte in de kleine hal.


Licht in de hal

Het ene huis is het andere niet en als er weinig daglicht binnenkomt, omdat je een dichte deur hebt zonder glas, is het extra belangrijk om de juiste verlichting toe te passen. Een kleine hal inrichten doe je bijvoorbeeld niet met sfeerverlichting, maar met helder groot licht. Wat dat betreft is het ideaal om een mooie plafonnière aan het plafond te bevestigen. Een wandlamp is niet ideaal, want deze slokt een deel van de toch al beperkte ruimte op.


Beperk decoratie

Het is bij een kleine hal inrichten aan te raden om niet te veel decoratie neer te zetten. Wil je de hal opfleuren, kies dan voor een enkele blikvanger. Hang bijvoorbeeld niet een wand vol met fotolijstjes, want dan laat je de hal nog kleiner lijken. Kies in plaats daarvan voor een mooi kunstwerk aan de muur. Of hang een spiegel op aan de wand die er juist voor zorgt dat de kleine hal groter lijkt.

Verwerk een deurmat in de vloer

In een kleine hal is er altijd ruimte voor een deurmat, zodat je vuil onder schoenen niet mee naar binnen neemt. Het is dan wel aan te raden om de deurmat onderdeel te laten zijn van de vloer, zoals bij een laminaatvloer gemakkelijk te realiseren is. Leg je een deurmat op de vloer zorg dan dat deze niet te dik is.


Zitruimte in de hal

Ben je iemand die graag de schoenen in de hal aan- en uittrekt? Dan biedt een schoenenbank uitkomst. Daar kan je op zitten en je hebt opbergruimte voor de schoenen en andere spullen. De hal lijkt op deze manier opgeruimd en netjes. Als je hal zo klein is dat een schoenenbank geen optie is, kijk dan of je een klapstoel aan de muur kan bevestigen.


Gepubliceerd op7 mei 2024 om 12:24
Adres
Van Benthuizenlaan 1
1701BZ Heerhugowaard
Contact
Jolanda Eyzinga