Deel deze spotlight

Klein kantoor inrichten: zo doe je dat

Tekst
BeeldXYTO Media

Een belangrijk element bij een klein kantoor inrichten, is het licht. Het is ideaal als er volop daglicht binnenkomt, maar daarnaast heb je verlichting nodig. De tl-buis van weleer schept geen sfeer en zorgt met het felle licht niet voor een aangename werkomgeving. Er zijn wat dat betreft talloze alternatieve en betere lichtbronnen geschikt voor het creëren van licht in een klein kantoor. Verder zijn er nog een aantal aspecten om rekening mee te houden, zoals de indeling, kantoormeubilair en kleurgebruik.

Plafondverlichting in klein kantoor

In een klein kantoor heb je maar beperkt ruimte om lampen neer te zetten. Daarom is het ideaal om voor plafondverlichting te kiezen. Zo neem je op de grond geen ruimte in beslag. Het is bijvoorbeeld mogelijk om voor een enkele plafondlamp te kiezen, maar ook voor een rij spotjes met ledverlichting. Om verschillende sferen te realiseren, is het aan te raden om voor dimbare plafondverlichting te kiezen. Op je bureau heb je ruimte om een bureaulamp een plek te geven. Dit is handig als het in de ochtend nog lang donker is en in de middag de duisternis snel invalt.


Lichte kleuren op de muren

Bij het inrichten van een klein kantoor is het belangrijk om op het kleurgebruik te letten. De kleur heeft namelijk invloed op het ruimtelijk effect. Kies je voor een lichte en neutrale kleur op de muur dan maak je het kleine kantoor groter. Schilder je muren donkerblauw dan vernauwt de ruimte zich. De lichtinval zorgt bij lichte muren voor een extra ruimtelijk effect. Wil je toch wat kleur aanbrengen in je kantoor dan kan je altijd een kleurrijk kunstwerk, zoals een schilderij aan de wand hangen.


Efficiënt en comfortabel kantoormeubilair

Het is belangrijk om je kantoor hoe klein dit ook is met comfortabel kantoormeubilair in te richten. Denk bijvoorbeeld aan een ergonomische bureaustoel. De grootte van je bureau stem je niet alleen af op de beschikbare ruimte, maar ook op de ruimte die je nodig hebt. Het is voor computerwerk in elk geval aan te raden om een bureau van minimaal 80 bij 120 cm te kopen.


Opbergruimte

Een klein kantoor lijkt al snel te vol als je overal spullen neerzet. Daarom is het aan te raden om voor voldoende opbergruimte te zorgen. Er zijn bureaus met laden beschikbaar, maar je kan ook naast het bureau bijvoorbeeld een archiefkast neerzetten. Zo kan je ook op je bureau voor opbergruimte zorgen door paperassen bijvoorbeeld in handige bureaubakjes op te bergen.


Gesloten kast

Er zijn verder talloze mogelijkheden om spullen op te ruimen, zoals hoge en smalle kasten die je tegen de muur aanzet. Of opbergboxen die te stapelen zijn. Bij de keuze voor een kast is het aan te raden de voorkeur te laten uitgaan naar een gesloten kantoorkast. Dit zorgt er namelijk voor dat je spullen uit het zicht zijn en geeft een klein kantoor een opgeruimd karakter.


Kies voor maatwerk

Heb je een kantoor dat zo klein is dat standaard maten van bijvoorbeeld een bureau niet geschikt zijn? In dat geval is het altijd mogelijk om voor maatwerk te kiezen. Dit heeft als voordeel dat je het kleine kantoor zo kan inrichten dat je echt alle ruimte optimaal en efficiënt benut.

Gepubliceerd op5 maart 2024 om 11:49
Adres
Van Benthuizenlaan 1
1701BZ Heerhugowaard
Contact
Jolanda Eyzinga