KANVAZZ - Zeg niet zomaar canvas tegen KANVAZZ

Tekst
BeeldKANVAZZ

Kanvazz is een merknaam van naadloze, geweven muurdecoratie en wandbekleding. Het fantastische alternatief voor verf of behang maakt sinds 2019 deel uit van de portfolio van SLOTS PURETextiles.

De plaatsing van het 295 cm hoge Kanvazz gebeurt horizontaal, niet verticaal zoals bij traditioneel behang. Johan: ‘Dat zorgt voor een naadloze verwerking en maakt een aantal zaken zeer eenvoudig. Uitrekenen hoe ver of hoelang is niet nodig. Vanuit één hoek gaat het in een vloeiende, horizontale, kamerhoge beweging naar een andere hoek. Klaar. De tekening klopt, het ontwerp klopt, de plaatsing door professionele handen gebeurt snel en vlot. Bij traditioneel, verticaal behang is de minste verschuiving problematisch. Hier kan daarvan eenvoudigweg geen sprake zijn.’

Kanvazz is dan ook niet zomaar wanddecoratie, wel jacquard-geweven oersterke muurbekleding in textiel met een geraffineerde structuur. ‘Het is 100% krimpvrij en stabiel. De specifieke rugcoating maakt het mogelijk om tijdens de plaatsing kleine correcties te maken, terwijl het nadien niet verkleurt en uv-bestendig is. Het is dankzij een specifieke weeftechniek geluiddempend maar ook kras- en stootvrij. De teflon-finish garandeert een waterafstotend effect, wat een eventuele reiniging vlot mogelijk maakt.’

Een belangrijke mijlpaal in de verdere ontwikkeIing en groei van dit merk was de lancering van de eerste digitale collectie vanaf september 2021. Met groot succes werd deze eerste digitale collectie tijdens de beurzen Architect@ Work in de steden Parijs, Kortrijk en Düsseldorf voorgesteld aan architecten, binnenhuisarchitecten en decoratiebedrijven.

Nu gaan we opnieuw een stap verder en bieden we de mogelijkheid aan om jouw eigen ontwerpen op een vlotte, zeer flexibele manier uit te voeren. We kunnen elke effen kleur probleemloos aanbieden en creëren op die manier samen met jou harmonische ruimtes met Kanvazz-geweven kamerhoog textiel. Een belangrijke extra troef bij deze nieuwe ontwikkelingen is de horizontale plaatsing van grote digitale motieven –onbegrensd in de breedte-, die uitgerold worden op voorgekleefde wanden. Beperkingen in maatvoering, het kleven van voorgenummerde stroken waar het motief telkens perfect dient aan te sluiten, komen bij Kanvazz by SLOTS PURETextiles dus niet meer voor.

De nieuwe Rainforest-collectie, vanaf nu met de mogelijkheid van een gepersonaliseerde insteek van onze klanten, is zonder enige twijfel een eyecatcher die Kanvazz als top-wandbekleding helemaal op de kaart zet.

Gepubliceerd op11 oktober 2022 om 9:00