Deel deze spotlight

Je eet pas lekker met goede ruimteakoestiek!

Tekst
BeeldAsona Benelux BV

We kunnen het niet genoeg benadrukken!. Een goede ruimteakoestiek is cruciaal voor gezondheid en welzijn en heeft een enorme impact op de ruimtebeleving en de spraakverstaanbaarheid.

Geluidsabsorberende materialen kunnen de ruimteakoestiek en daarmee de manier waarop een ruimte beleeft wordt, enorm verbeteren.

Als ergens de ruimtebeleving belangrijk is, is het wel in een restaurant!. Eten is een sociaal gebeuren! Maar wat als je de persoon tegenover je nauwelijks kunt verstaan? En dan hebben we het nog niet eens over het personeel die nog de meeste tijd in de ruimte moet doorbrengen. Om te genieten in van een avondje uit in een restaurant is niet alleen het eten maar ook de omgeving waarin je je bevindt, essentieel. Bovendien is het inmiddels ook duidelijk geworden dat een slechte akoestiek ook zijn weerslag heeft op de smaakbeleving, één van de belangrijkste dingen is in een restaurant.

Asona biedt betaalbare, naadloze plafondoplossingen voor het absorberen van overtollig geluid in een ruimte, het reduceren van nagalm en het verbeteren van de spraakverstaanbaarheid die vrijwel onzichtbaar (kunnen) zijn Het interieur verandert niet maar de ruimtebeleving des temeer!

Asona heeft hiervoor akoestische spuitpleisters ontwikkelt die middels een speciale techniek op het plafond worden verspoten. Het voordeel van een plafondoplossing is dat een plafond veel onbeperkt oppervlak heeft waar geluidsabsorberende materialen kunnen worden aangebracht en die bovendien uitstekend te combineren zijn met alle mogelijke plafondspots en (hang)lampen.

Een mogelijkheid is Sonaspray, dat bestaat uit een duurzame cellulose vezel die in de gewenste dikte en in de gewenste RAL-kleur op de muur aangebracht kan worden. Daarbij zijn uitvoeringen in verschillende structuur mogelijk.

Sonacoustic is een gladde en tevens naadloze uitvoering die bestaat uit een mix van katoenvezels, gemaakt van katoenrestmateriaal, dat op boards van minerale wol wordt aangebracht waarbij vele kleurmogelijkheden aangeboden worden.

Beide oplossingen sluiten daardoor perfect aan op elk design! Akoestiek saai?

Ik dacht het niet!

Gepubliceerd op7 februari 2020 om 12:10