Deel deze spotlight

INTERSTIL. Wij verfraaien stoffen

Tekst
BeeldINTERSTIL

Steeds vaker wordt er voor het presenteren van gordijnstoffen gekozen voor een luxe gordijnrail van hoogwaardige kwaliteit. Interstil is de leverancier die deze wens perfect weet te vervullen. Al ruim vijftig jaar werkt het familiebedrijf uit het Duitse Steinhagen met veel passie aan een uitgebalanceerde collectie. Door technische innovatie en productdesign weet Interstil zichzelf steeds te vernieuwen.

SMAAKMAKER VOOR HET INTERIEUR

De gordijnrail is een onmisbaar onderdeel in het interieur. Uitgekiende details onderscheiden het ene interieur van het andere, zoals de juiste schoen bij een maatkostuum. Perfecte glijeigenschappen door een gepatenteerde binnenlak aan de binnenzijde van de rails in combinatie met speciaal ontwikkelde glijders, zorgen voor een geruisloos product. Hier ontmoeten design en functionaliteit elkaar. Toonaangevend voor Interstil is de Trim (zie foto). Een strak design met verdekte loop, welke door specialisten naar wens voor haar klant op maat kan worden gemaakt. En een eindafwerking die subtiel en nagenoeg onzichtbaar is. Bij toepassing van de Wave plooi hanteren wij glijders met niet zichtbare koordjes. Een detail dat vaak onvoldoende aandacht krijgt, maar voor de oplettende kijker valt deze doordachte eigenschap direct op. De Wave glijders bestaan uit een vierkante bovenkant, die eenmaal in de rails geplaatst niet meer kan draaien. De koordjes die de Wave glijders verbinden worden bij het sluiten van het gordijn automatisch omhoog geduwd. De passie voor het product komt hier volledig tot zijn recht. Gordijnen komen hierdoor perfect te hangen. Tot in het kleinste detail.

Interstil besteedt veel aandacht aan zowel technische als praktische eigenschappen bij de montage. Doordachte constructies zorgen daarbij voor het moeiteloos aanbrengen van zowel plafondsteunen als wandsteunen. Zo worden een groot deel van de Interstil wandsteunen met de volledige grondplaat vastgeschroefd waardoor een steun meer gewicht kan dragen. Een ander deel van de steunen wordt middels een niet in het zicht geplaatste inbus vast gezet. Deze zijn in een hoek van vijftien graden geplaatst, zodat de muur niet beschadigd wordt tijdens het vastzetten. Een kleine greep uit een enorme hoeveelheid oplossingen die Interstil met een eigen team van specialisten telkens weer verfijnt.

GEMAAKT MET PASSIE

De passie voor het product komt bij Interstil in haar maatwerk tot uiting. Ieder project is uniek en vraagt een andere oplossing. Voor nagenoeg iedere situatie kan Interstil een passend garnituur bieden en door kleine aanpassingen zijn de mogelijkheden vaak eindeloos. Alle producten worden in een eigen fabriek geproduceerd waardoor -in nauw overleg met technische specialisteneen perfecte tastbare oplossing op maat bedacht kan worden. Naast de techniek is ook de oppervlakteafwerking van groot belang. Negen uitgebalanceerde Interstilkleuren blenden mooi in ieder interieur. De mix van verschillende profielen met het gebruik van steeds weer andere kleuren levert bijzondere combinaties. Op wens kan Interstil op alle producten persoonlijke kleuren aanbrengen. Door deze mogelijkheid ligt het perfecte plaatje in ieders handbereik.

Gepubliceerd op28 juli 2022 om 9:00