Inntel Hotel

Tekst
BeeldIVC Commercial

IVC Commercial en Abeln: Nederlandse stoffeerder en IVC realiseren prestigieus vloerproject in het Inntel Hotel in Utrecht. Moduleo 55 Impressive op zijn best.


‘A room with a view’:

spoorweghotel in Utrecht kiest voor uniek interieur met IVC-vloeren

Midden in het drukke stadscentrum, vlak naast het treinstation, ligt het Inntel Hotel Utrecht: een gebouw met elf verdiepingen en een adembenemend uitzicht over de Utrechtse skyline. De centrale locatie in het hart van de bruisende stad vormde de inspiratie voor het prachtige interieur van het hotel, dat volledig in het teken staat van 'verbinding'. Met hun adembenemende vergezichten en bijpassende LVT-vloeren zijn de kamers stuk voor stuk indrukwekkende ruimtes.

Het hotel telt 162 kamers en suites en biedt keuze uit vijf kamertypes, allen verschillend in grootte en luxe.

Inntels huisarchitect Feran Thomassen had de leiding over het ontwerp. De Nederlandse stoffeerder Abeln ging de uitdaging aan om meer dan 5.000 meter LVT te plaatsen, en schakelde daarvoor de hulp in van IVC Commercial.

Verbinding maken

Het speelse design rond verbondenheid is doorgetrokken in het hele hotel: op het tapijt in de gang prijkt een kleurrijke metrokaart, de op maat gemaakte gordijnen uit voile werden bedrukt met het stadsplan en hotelgasten vallen letterlijk in slaap onder het dromerige stadszicht van Utrecht. Om het geheel af te werken werden de vloeren bekleed met prachtige LVT met een uiterst gedetailleerde houtstructuur uit de Moduleo 55 Impressive-collectie.

"Elk kamertype kreeg een onderscheidende kleur. Zo verschillen de familiekamers van de een- of tweepersoonskamers", vertelt Ricardo Sjardijn, vestigingsmanager bij Abeln Stoffering. "Voor de vloerbekleding koos de ontwerper een kleurrijke mix van Castle Oak en Santa Cruz. De ideale combinatie van de warme, verfijnde uitstraling van hout en het gebruiksgemak van LVT."

"Het kleurrijke visgraatpatroon is echt uniek. De Moduleo 55 Impressive-collectie maakt zijn naam absoluut waar." - Ricardo Sjardijn, vestigingsmanager bij Abeln

Panoramische hoogtes

In de vergaderzalen op de bovenste verdieping heeft de natuur vrij spel. Ricardo: "Om het prachtige panoramische uitzicht tot zijn recht te laten komen, gebruikten we dezelfde LVT met houtstructuur. En om de ruime kamers optisch te verdelen hebben we de kleuren gecombineerd tot een speels visgraatmotief. Dankzij die speciale kleurencombinatie ziet de vloer er bovendien niet snel vuil uit." Tot slot zijn de muren afgewerkt met een abstracte collage van foto's en tekeningen van de Dom en andere Utrechtse symbolen.

Op maat gemaakte plinten

Voor de plinten gebruikte Abeln LVT-tegels in dezelfde kleur. "Om kleurverschillen te vermijden, hebben we de tegels zelf op maat gesneden tot plinten. We hebben vervolgens speciale hoekstukken vervaardigd, zodat de plinten lichtjes afgerond zijn zonder uitstekende hoeken. Het resultaat was volkomen uniek, om het zacht uit te drukken."

Een logistieke uitdaging

Het project bracht enkele onverwachte uitdagingen met zich mee. Hoe poot je een gebouw van die grootte in het hart van het stadscentrum neer? "Om de overlast tijdens de dag te beperken, moesten alle materialen 's nachts geleverd worden. De voorraad werd in een centrale opslagplaats buiten de stad opgeslagen en in één keer verzameld voor de nachtelijke leveringen. Er reed telkens slechts één vrachtwagen uit."

Om deze complexe logistieke situatie vlot te laten verlopen, moesten Abeln en IVC Commercial zich goed organiseren. Communicatie was volgens Ricardo Sjardijn dan ook van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat de nodige materialen optijd op het bouwterrein aanwezig waren: "Wij bleven voortdurend in contact en lieten niets aan het toeval over. Wij waren perfect op elkaar afgestemd.

"

Gepubliceerd op30 april 2021 om 0:00