Deel deze spotlight

Innovatieve room dividers

Tekst
BeeldAnyway Doors

Sommigen noemen het een deur. ANYWAYdoors spreekt over een imposante room divider. 

Een deur van formaat die je dankzij onzichtbare taatsscharnieren monteert zonder inbouwdelen in de vloer of plafond. Taatsdeuren draaien om een denkbeeldige verticale as. Met hun immense formaat geven ze de kamer een zekere grandeur. Het plaatsen van dergelijke “room divider” kan zowel in nieuwe als bestaande woningen en kantoren aangezien er geen specifieke voorzieningen dienen getroffen te worden. Uiterst flexibel dus en het biedt opties als het budget bij aanvang niet toereikend is, maar op termijn wel beschikbaar komt.

Weg met die muren. Of het nu op kantoor is of in huis, grote kamers die in elkaar overlopen geven je ruimte. Maar op sommige momenten wil je wat geslotenheid. En dan is de “Room Divider” met zijn 360° taatsscharnier ideaal. Het scharniersysteem zit in het frame rond de deur ingebouwd en wordt bovenop de afgewerkte vloer geplaatst. Of ze nu uitgevoerd zijn in aluminium met glas of plaatmateriaal, met een taatsscharnier draai je deuren of wanden tot 150 kg moeiteloos open. In beide richtingen of – naar wens – begrensd in één richting. Ook handig is de mechanische comfortsluiting waarmee je de deur of wand vastzet in een positie van 90°. Ideaal om vlot te passeren.

De verticale as kan zowel aan de buitenzijde als in het midden van de deur gepositioneerd worden, afhankelijk van de gewenste deurbreedte waardoor de deur 180° of 360° kan draaien

Een deur of wand mag gerust opvallen. De scharnieren blijven best uit zicht. En dat doen ze, met een inbouwhoogte van maar 40 mm en een breedte van 25 mm worden ze onzichtbaar in het deurpaneel ingewerkt. De scharnieren worden lokaal in de vloer bevestigt met 2 bouten en pluggen tot +/- 45 mm diep.

Je verwacht het niet, maar door de handige sluittechniek gaat ook een grote deur of wand geluidloos open en dicht. ANYWAYdoors gebruikt een gepatenteerde techniek in de vorm van een kunststof profiel op het deurblad en een kunststofaanslag in de deuromlijsting. Elke deur open je naar wens 90°, 180° of 360°.

Kenmerken:

·        Handenvrij openen

·        Geluidloze sluiting

·        Geen inbouwdelen in de vloer of het plafond

·        Eenvoudige montage op afgewerkte vloer

·        Belastbaar tot 150 kg

·        Ingebouwde 90°-positionering

·        Eenvoudige montage op afgewerkte vloer

·        instelbaar 90° - 180° - 360° openen

Awards:

·        2015 Reddot design award

·        2016 AZ award (Canada & US)

·        2016 IDA international design award

·        2017 iF design award

Over ANYWAYdoors

ANYWAYdoors, opgericht in 1995, is een Belgisch merk dat vandaag is uitgegroeid tot een referentie in de deurensector – zowel wat vormgeving als techniek betreft.

Vanuit het moderne bedrijfsgebouw in Massenhoven neemt een team van 35 mensen alle activiteiten op zich: van ontwerp en product engineering over maatwerkproductie en kwaliteitscontrole tot marketing en service.

Het uiteindelijke doel is steevast een ‘deur die geen deur is’.

Zo zoekt ANYWAYdoors constant naar innovatieve ideeën om een deur te verbeteren. Het resultaat zijn unieke deurconcepten die technische expertise combineren met praktisch comfort en een eigentijdse look.

ANYWAYdoors is actief over de ganse BENELUX; zowel rechtstreeks als via lokale verdelers die een totaalbeleving aanbieden inclusief inmeten, montage en dient na verkoop!

Gepubliceerd op5 oktober 2020 om 8:36