Deel deze spotlight

Innovatieve oplossing voor akoestische klimaatbeheersing

TekstSoundless Acoustics
BeeldSoundless Acoustics International
GELUIDABSORPTIE, GELUIDISOLATIE ÉN BRANDWERENDHEID IN ÉÉN WAND

Soundblox vormen een uitstekende innovatieve en betaalbare oplossing voor het vraagstuk van de akoestische klimaatbeheersing binnen een ruimte. De akoestische betonblokken hebben een groot geluidsabsorptievermogen en zijn geschikt voor binnen en buiten. Hinderlijke nagalm wordt gereduceerd waardoor een goede verstaanbaarheid en een prettige geluidbeleving wordt gerealiseerd. Dé oplossing voor zowel geluidabsorptie, geluidsisolatie en brandwerendheid in één stabiele wandconstructie. Ideaal op plekken waar stabiliteit en robuustheid net zo belangrijk zijn als de ruimteakoestiek.

ENORME TOEPASSINGSMOGELIJKHEID

Soundblox zijn niet alleen functioneel maar ook decoratief en geschikt om hoge, robuuste wanden mee te realiseren. Soundblox worden vanwege de uitstekende druksterkte en balvastheid graag toegepast in gymzalen. Maar ook in ruimtes waar de esthetische vormgeving net zo belangrijk is als een goede ruimte akoestiek, zoals bibliotheken, kerken en aula’s, zwembaden, theaters en conservatoria, doen Soundblox stilletjes hun werk.

VEELZIJDIGE OPLOSSING

Of het nu gaat om een industriële look of een klassieke uitstraling, Soundblox kunnen geïntegreerd worden in elk gewenst design met oneindige mogelijkheden qua vormgeving, kleuren, folie of exclusieve mosbedekking. De laatste mogelijkheid creeert een bijzondere synergie door de praktische, constructieve stabiliteit en akoestische prestatie van Soundblox in combinatie met de unieke en duurzame uitstraling van natuurlijke, onderhoudsvrije mos.

DUURZAAM GROEN BINNEN DE RUIMTE

Met de hoogabsorberende, unieke, handgemaakte wandpanelen met natuurlijke mosbedekking realiseer je een naadloze wand die elke ontvangst-, kantoor- of conferentierruimte een bijzondere, duurzame uitstraling geeft en niets nodig heeft aan daglicht, water of ander onderhoud. Deze handgemaakte akoestisch hoogwaardige oplossing is niet alleen groen van kleur, maar ook een volledig natuurlijk en biologisch afbreekbaar product. Bijkomend positief effect is uiteraard de groene natuurlijke kleur van mos die rust uitstraalt en bijdraagt aan een aangename ruimtebeleving en een kalmerend effect heeft. Daarnaast is het paneel volledig opgebouwd uit natuurlijke en of gerecyclede materialen en is in die zin dus ook groen! Meer informatie en voorbeelden van projectfoto’s zijn te zien op: www.soundlessacoustics.com.

Gepubliceerd op4 februari 2022 om 9:00