Deel deze spotlight

Inductiekoken met karakter

Tekst
BeeldSTEEL CUCINE

Een hedendaagse moderne keuken voorzien van de nieuwste kooktechnieken kan ook ergonomisch zijn, dachten ze bij Steel Cucine. Het Italiaanse bedrijf is gespecialiseerd in de ambachtelijke vormgeving van roestvrij staal, waarmee zij fornuizen, keukenapparatuur en buitenkeukens vervaardigt. Sinds kort zijn de vier designlijnen beschikbaar met de meest recente FLEXzone inductietechniek. Klassiek Ascot fornuis, Industrieel Genesi, Oxford exemplaar of een stoer doch sober en ingetogen Enfasi fornuis, ze combineren uitstraling en karakter met de nieuwste kooktechnologie. De Enfasi All Black doet dat tevens volledig in de trendkleur Nero Fumo (matzwart) en indien gewenst zelfs met een extra pizzaoven, inclusief pizzasteen, die een maximumtemperatuur van 315°C aankan.

EXTRA BEDIENINGSGEMAK

Niet alleen het aanzicht, maar ook de bediening van veel inductiekookplaten vormt voor sommige gebruikers een heikel punt. Tiptoetsen zijn mooi in theorie, maar vette vingers of een vuile kookplaat kunnen het bedieningsgemak in de praktijk verstoren. Bij Steel Cucine worden de vijf kookzones, waarvan twee flexzones, dan ook net als de gekende gasfornuizen via draaiknoppen bediend. Dat is zelfs bij de inbouwinductiekookplaten van de Italiaanse fabrikant het geval. Daar worden de knoppen mooi vooraan op het kastfront geplaatst. Elke inductiezone heeft dertien standen, waarvan drie voorgeprogrammeerd op 42, 74 en 92 graden.

MET EEN VERHAAL

Elk Steel fornuis wordt in Carpi (Regio Emilia Romagna) van a tot z op bestelling gemaakt. Tijdens het productieproces gaat de apparatuur slechts door één paar handen. Zo houdt de fabrikant trots en betrokkenheid levend en krijgt de klant een fornuis niet alleen met karakter en van de hoogste kwaliteit, maar tevens met een verhaal.

Gepubliceerd op20 mei 2022 om 9:00