Deel deze spotlight

IDA doors: Your idea our solution.

Tekst
BeeldAliplast

IDA, ofwel ‘Interior Doors Aluminium’, springt in op de trend van minimalistische binnendeuren -en wanden met de uitstraling van staal. Nog beter. IDA doet het met aluminium! Waarom? De aluminium binnenoplossingen zijn minimalistisch, duurzaam en onderhoudsvriendelijk. 

Dankzij de uitgebreide collectie van IDA creëer je voor elke interieurstijl, zowel modern, klassiek als industrieel, een passende binnendeur -of wand die de woning uniek maakt. De minimalistische aluminium profielen in combinatie met glas zorgen voor transparantie en een optimale lichtinval waardoor een erg ruimtelijk effect verkregen wordt.

Je kan zowel enkele, dubbele als taatsdeuren terugvinden in het gamma. Afhankelijk van de interieurstijl kan je kiezen voor grote glaspartijen of onderverdelingen. Deze aluminium binnendeuren zijn verkrijgbaar in alle kleuren, waardoor ze steeds aan het kleurenpallet van het interieur aangepast kunnen worden. Door de specifieke manier van ontwikkelen wordt er steeds maatwerk geleverd dat bovendien lokaal geproduceerd wordt!

De voordelen van een stoere binnendeur? Wij sommen ze graag even voor u op. Aluminium is een stoer materiaal, dat zeker wanneer je kiest voor zwart poederlak robuust overkomt. Daardoor is het vanzelfsprekend geschikt in een industrieel en strak interieur, maar eigenlijk is dit materiaal voor elke woonstijl toepasbaar. Wie denkt dat stoer en romantisch niet samengaan, heeft het mis. Zolang je er genoeg zachte materialen tegenover zet, oogt het geheel vanzelf huiselijk en warm. Aluminium deuren zijn verkrijgbaar in alle kleuren. Zo past de kleur van jouw deur altijd bij het kleurenpallet van de rest van je interieur. Met een rustige tint zorg je ervoor dat de deur niet uit de toon valt. Een donkere kleur als tegenhanger in een licht interieur tovert de deur juist om tot een prominente blikvanger.

Nog een belangrijke pre van aluminium is dat het een lichtgewicht materiaal is. Het is 3x lichter dan staal, waardoor je de deuren heel soepel open- en dichtmaakt. Om dat te vergemakkelijken kun je kiezen voor een taatsdeur of pivotdeur. Dit is een deur zonder posten, die ‘los’ in de ruimte draait. Bijkomend voordeel is dat je dit type deur in twee richtingen kunt openen. Kies je voor een taatsdeur met aanslag, dan kan de deur in één richting geopend worden. Een ideale keuze voor gezinnen met kinderen, omdat de deuren in dat geval niet hard kunnen dichtklappen. Vormen de keuken en woonkamer één grote ruimte die wel wat meer sfeer kan gebruiken? Deel de kamer dan eenvoudig in tweeën met dubbele binnendeuren. Zo sluit je de ruimte af maar verlies je geen daglicht. Je scheidt de kamer op basis van de verschillende functies in een leef- en kookgedeelte en brengt de ruimte weer in verhouding. Door het glas blijven beide delen wel met elkaar verbonden.

Aluminium is stevig en duurzaam. Het heeft een lange levensduur en doordat het onderhoudsvriendelijk is, blijven deze deuren in optimale conditie. En tot slot is het materiaal voor 100% recyclebaar. Als je kiest voor een aluminium deur, heb je niet alleen de keuze tussen enkele, dubbele of taatsdeuren. Je kunt ook kiezen voor boven- en/of zijlichten rondom de deur om de ruimte nog meer transparant te maken. Daarnaast is er volop keuze in deurkrukken. Zo vind je altijd een deur die bij jouw woonstijl past. IDA is een onderdeel van Aliplast Aluminium Systems. Zowel IDA als Aliplast ontwikkelen aluminium systemen voor binnen- en buitenoplossingen voor ramen en deuren. 

VOOR MEER INFORMATIE KAN U TERECHT OP WWW.IDADOORS.COM OF U KAN CONTACT OPNEMEN VIA INFO@IDADOORS.COM

Tekst & Fotografie: IDADOORS

Gepubliceerd op11 maart 2019 om 15:21
Adres
Waasland 15
9160 Lokeren
België