Deel deze spotlight

hou van hout

Tekst
BeeldDecoLegno

Hout is een van de meest toegepaste materialen in de interieurarchitectuur. Al eeuwen lang is de natuurlijke uitstraling een bron van inspiratie voor designers en ontwerpers. DecoLegno heeft een uitgebreide collectie decoratief plaatmateriaal, met structuren en natuurgetrouwe decors die de beleving geven van écht hout. Van rustiek tot verfijnd, passend in ieder project.

'Natuurlijk Decoratief Plaatmateriaal'

Blond iepenhout

Fronda heeft de gelijkmatige structuur van iepenhout. Een veel voorkomende houtsoort op het Italiaanse platteland. De voelbare nerf in dit decoratieve plaatmateriaal van het merk Cleaf heeft een verfijnd en tijdloos karakter. De matte, blonde kleur S164 is veelzijdig en toepasbaar in keukens, kastenwanden en andere meubels op maat.

Haal buiten naar binnen

Het buitenleven inspireert. Het decor in de structuur Geborsteld Eiken Zwart uit de collectie HPL Specials geeft de natuurlijke beleving van geborsteld eiken. De gelijkmatige, voelbare structuur en de ravenzwarte kleur maken deze variant tot een passend alternatief voor fineer. Pine Wood Brown brengt de beleving van naaldbomen en het bos in ieder retail, hospitality, kantoor of residentieel project. Het levendige, matte decor, doet denken aan een boomstam. De natuurlijke, bruine kleurschakering brengt ieder ontwerp tot leven. Poro Noce is geinspireerd op walnoothout.

In een ruimte waar

Poro Noce

, met zijn levendige nerf is toegepast is het dan ook prettig verblijven. Van particulier project tot kantoor, horeca, hotel of retailconcept.

Deze collectie HPL Specials is praktisch in zowel horizontale als verticale verwerking en geeft een hoge designwaarde.

Hout als ware kunstvorm

Structuur Okobo van Cleaf is geïnspireerd op het hout van de Paulownia boom. Het snijden van het hout van deze boom is in China en Japan een ware kunstvorm. Ze maken er snaarinstrumenten van en de bekende Japanse klomp. Het decor én het diepe, voelbare reliëf in dit plaatmateriaal geeft een uitgesproken karakter aan ieder interieur- en meubelontwerp. De natuurlijke beleving van hout wordt in deze synchroon structuur versterkt door kleur S158

Wil je de natuurlijke uitstraling van de houten decors zelf ervaren? Vraag je gratis stalen aan via de website!

Gepubliceerd op15 april 2021 om 8:30