Deel deze spotlight

Hoe werkt een elektrische waterdamp haard?

Tekst
BeeldAFire Design

Dankzij de subtiele combinatie van de drie bestanddelen, zijnde ultrafijne waterdamp, gekleurde ledlampen en de productie van verschillende luchtdruksterktes, worden gekleurde vlammen gecreëerd die niet van echte vlammen kunnen worden onderscheiden.

Door een ‘transducer’ of ‘mist maker` worden ultrasone golven geproduceerd. Dit zijn mechanische golven die op onhoorbare wijze het water doen trillen en omzetten in ultrafijne damp. Deze damp wordt op verschillende manieren uitgestoten in daartoe geschikte leidingen, zonder het gebruik van convectiehitte (AFIRE-octrooien). Vervolgens wordt ze afgevoerd in de omgevingslucht en verlicht door verschillende ledlampen (AFIRE-octrooien).

Er dient op te worden gewezen dat de ultrafijne waterdamp (een aantal micron) onmiddellijk wordt opgenomen door de omgevingslucht.

De damp condenseert niet en laat geen vocht achter op aanpalende wanden

. Daarom wordt vaak over droge damp gesproken. Dit technisch systeem produceert koude vlammen die dusdanig realistisch zijn dat ze haast onmogelijk van echte vlammen kunnen worden onderscheiden!

Wat zijn de voordelen van een elektrische waterdamphaard?
  • 100% veilig
  • Moderne haard zonder beperkingen
  • Milieuvriendelijke open haard
  • Betaalbare haard

Voor meer informatie kunt u terecht op www.afire.nl of u kunt contact opnemen via info@a-fire.nl - 010-2616000

Gepubliceerd op5 mei 2021 om 13:27
Adres
Prikkorf 201
3192ZB Hoogvliet Rotterdam
Contact
Bob Voshol
Telefoon