Deel deze spotlight

Hoe geef je jouw thuiskantoor een moderne en inspirerende uitstraling?

Tekst
BeeldXYTO Media

Het nieuwe werken wint aan populariteit. Dat was voor de pandemie al het geval, maar lijkt door de pandemie nog eens in stroomversnelling te zijn gebracht. Inmiddels denken we niet meer aan corona, maar we zien wel dat dit flexibele werken niet meer verdwijnt. Sterker nog; steeds meer bedrijven investeren in de mogelijkheid om medewerkers vanuit huis te laten werken. Dit levert immers veel voordelen op. Mensen met kinderen kunnen de zorg beter combineren, het scheelt reistijd en het schijnt zelfs dat er productiever gewerkt kan worden.

Althans, als dit op de juiste manier wordt gedaan. Wie vanuit huis werkt, kan dit bijvoorbeeld niet effectief op de bank of aan de eettafel blijven doen. Een eigen thuiskantoor - hoe klein ook - is een absolute must. En vergis je niet, de uitstraling van dit kantoor is erg belangrijk. Hoe je deze inricht bepaalt namelijk voor een groot deel jouw werkplezier en productiviteit. Maar waar moet je dan aan denken bij het inrichten van een thuiskantoor? En hoe creëer je een moderne en inspirerende uitstraling?

De juiste basis.

De basis moet kloppen. Daarbij moet in elk geval aan de nodige kantoormeubelen worden gedacht. Design bureaustoelen kopen kopen, een goed bureau, kasten voor voldoende opbergruimte en ga zo maar door. Houd er wel rekening mee dat dit ook binnen de ruimte past. Zeker gezien niet iedereen gezegend is met een extra kamer. Als je het kantoor in een al bestaande hobbykamer of slaapkamer moet maken, dan is het belangrijk dat je niet al te veel ruimte in beslag neemt. Goed om hier rekening mee te houden bij het kopen van nieuwe kantoormeubelen.

Het is niet alleen belangrijk dat de meubels passen bij de rest van het interieur en een moderne uitstraling hebben, maar ook dat deze kwalitatief in orde zijn. Besef goed dat het menselijk lichaam niet gemaakt is om uren achtereen te zitten. Dit veroorzaakt al snel lichamelijke ongemakken. Daarom is ergonomie zo belangrijk. Ook bij een thuiskantoor is het dan ook van belang dat je voor een bureaustoel kiest die echt op maat gemaakt kan worden en een natuurlijke zithouding stimuleert.

Lichte kleuren

Een thuiskantoor is meestal niet al te groot. Soms is er ook weinig natuurlijk daglicht. Hierdoor oogt de ruimte niet alleen minder gezellig, maar het is ook lastig om productief te blijven. Het lichaam functioneert beter bij (dag)licht. Dan worden de hersenen geactiveerd. Daarom is het belangrijk om veel lichte kleuren te gebruiken. Hierdoor oogt de kamer direct een stuk groter en frisser. De open uitstraling helpt je direct om weer meer gemotiveerd aan het werk te gaan.

Subtiele Accessoires

Een beetje extra aankleding is alleen maar goed om de sfeer in de ruimte te verhogen. Denk hierbij aan subtiele accessoires. Ze hoeven immers niet te overheersen, want het blijft een ruimte waar gewerkt moet worden. Denk bijvoorbeeld aan fotolijstjes met foto’s van jouw dierbaren, een mooie klok en een zacht vloerkleed. Dat maakt de ruimte direct een stuk uitnodigender.

Gepubliceerd op11 mei 2023 om 15:37
Adres
Van Benthuizenlaan 1
1701BZ Heerhugowaard
Contact
Jolanda Eyzinga