Deel deze spotlight

HEERLIJK BESCHUT en functioneel

Tekst
BeeldIttalum

Op ons Architecten Punt profiel geven wij een kijkje in een aantal projecten die wij - samen met architecten en aannemers - hebben gerealiseerd. Door ervaring en kennis te bundelen, worden de mooiste resultaten gerealiseerd!

DE WENS VAN DE KLANT

De wens van de klant was een overkapping, welke moest dienen als beschutting voor de meubels bij regen en winter. Hierdoor hoefde er niet meer met meubels gesleept te worden en zouden zij deze kunnen laten staan. Maar dit was toch ook de enige plek waar zij konden zitten als het zonnig was. Daarom zou het zonde zijn als het niet open kon. Daarbij komt kijken dat het door de insluiting van de twee muren, het erg snel warm zou worden.

SAMENWERKING

Een textiel dak ofwel zonwering was niet handig, omdat dit materiaal niet waterdicht is. Al vrij snel bleek het polycarbonaat schuifdak de juiste oplossing voor de klant. Na een aantal schetsen en berekeningen, kon het proces in gang gezet worden.

REALISATIE

Er is uiteindelijk gekozen voor een polycarbonaat opaal zonwerend (vandaar de melkkleur), wat zorgt voor een vertraging van de warmte. Hierdoor is er geen zonwering nodig en is de investering 2 in 1. De huizen hebben allemaal dezelfde look: rode bakstenen en houten deuren. De goot is speciaal aangepast met houtlook, zodat het perfect aansluit bij de woning maar evengoed onderhoudsvrij aluminium is. Dit geeft een heel gaaf effect. De systemen van Ittalum zijn zo ontworpen dat er altijd (later) nog besloten kan worden om er een wand onder te plaatsen, wil de klant er alsnog een afgesloten ruimte van willen maken.

VIND EEN SPECIALIST

Bent u ook op zoek naar een samenwerking waarbij u kunt voldoen aan de wens van de klant? Laat een ervaren specialist dan in de ontwerpfase met u meedenken. Samen zorgen wij voor een subtiele integratie van hoge kwaliteit schuifdaken in uw project. Met een netwerk van lokale opgeleide specialisten in Nederland en Belgiƫ kunnen wij u overal bedienen.

Ittalum | Nederlandse producent schuifbare daken | +31 (0)228 54 21 94 | www.ittalum.nl

Gepubliceerd op4 april 2022 om 9:00