Deel deze spotlight

Groen: een verademing op de werkplek

Tekst
BeeldZuidkoop B.V.

Groen laat een kantoor leven, ademen. Groen verfrist en inspireert! Zuidkoop Natural Projects is al ruim 40 jaar specialist in trendsettende, natuurlijke creaties met bloemen en planten.

Grenzeloze mogelijkheden

In de afgelopen jaren zijn de trends in interieurbeplanting sterk veranderd. Hierbij is niet alleen de keuze van plantensoorten en type potten veranderd, maar zeker ook de manier waarop groen wordt toegepast. Verticaal groen is hierbij de trend. Groene wanden, die door Zuidkoop met het eigen systeem Natural Wall worden gemaakt, maar ook diverse toepassingen van mos. Een laatste ontwikkeling in dit verticale groen is vrij hangende lianen, waarmee een echt wow-effect gecreëerd kan worden. “Omdat er vaak technische voorwaarden zijn voor het op deze manier toepassen van planten, zitten we graag vroegtijdig aan tafel met ontwerpers. Op deze manier kunnen we er samen voor zorgen dat het eindresultaat heel fraai wordt, maar zeker ook dat we aan de voorwaarden kunnen voldoen om te garanderen dat het voor vele jaren mooi zal blijven” zo legt Dennis Zuidgeest, directielid van Zuidkoop uit.

Naast deze manier van vergroenen zien we ook de trend om gewoon veel planten toe te passen in interieurs. Grote planten als solitair, een arrangement van verschillende planten in grote bakken of diverse losse potten bij elkaar.

Welke plant geschikt is voor de klant hangt af van verschillende factoren. “In eerste instantie gaan wij naar de klant toe en bespreken we de wensen en mogelijkheden. Maar we kijken ook naar de plaats waar de plant kan komen te staan. Hoe is de belichting, de temperatuur en de luchtvochtigheid in die ruimte? Vervolgens komen we met een voorstel en helpen het idee te optimaliseren”, legt Dennis uit.

Voor specifieke situaties levert Zuidkoop maatwerk. Plantenbakken of meubels worden in het eigen atelier gemaakt, geheel afgestemd op het interieur bij de klant. En natuurlijk zo dat deze perfect geschikt zijn om planten in te plaatsen.

Luchtzuiverend en hogere productiviteit

“Planten op de werkplek zorgen voor productievere medewerkers. Dat komt doordat planten de lucht zuiveren en schadelijke stoffen als CO2 afbreken.” geeft Dennis aan. En zuiveren is nodig. In een gemiddeld kantoor zweven veel verschillende chemische stoffen rond. Denk aan restproducten van kopieerapparaten, printers en schoonmaakproducten. Dit kan tal van klachten veroorzaken zoals vermoeidheid, concentratieproblemen en geïrriteerde luchtwegen. “Uit het internationale onderzoek naar planten op kantoor, geleid door de Nederlandse Marlon Nieuwenhuis, is gebleken dat planten zorgen voor meer productiviteit. Het plaatsen van planten in twee grote commerciële kantoren in Nederland en Engeland, heeft geleid tot een toename in productiviteit van maar liefst vijftien procent!”

Zorgeloos genieten van groen

Met goed onderhoud kan beplanting tientallen jaren meegaan. Zuidkoop biedt dan ook verschillende vormen van onderhoud. Bij een volledig onderhoudscontract hoeft de klant zelfs helemaal niets meer aan de planten te doen en worden planten die onverhoopt slechter worden direct vervangen. Zorgeloos Groen, is ons motto. Daar gaan we voor, daar staan we voor.” besluit Dennis Zuidgeest.

Zuidkoop Natural Projects

Zijtwende 52

2678 LJ DE LIER

zuidkoop@zuidkoop.nl

www.zuidkoop.nl

www.naturalwall.nl

Tekst & fotografie: Zuidkoop B.V.

Gepubliceerd op4 oktober 2019 om 11:13