Deel deze spotlight

Glazen schuifwanden: mogelijkheden

Tekst
BeeldXYTO Media

Heb je een overkapping of een veranda dan is het heerlijk om buiten te zitten. Je hebt alleen rekening te houden met de weersomstandigheden en wilt niet wegwaaien als je net lekker buiten zit. Glazen schuifwanden zijn daar de perfecte oplossing voor en zijn bovendien esthetisch gezien ook nog eens een aanwinst. Je blijft met een glazen schuifwand genieten van het uitzicht en bepaalt zelf hoeveel wind je doorlaat op je terras. Dit vergroot het comfort van en laat je nog vaker genieten op je terras. Er zijn verschillende mogelijkheden om de glazen schuifwanden helemaal naar wens te laten uitvoeren.

Glazen schuifwand

Een glazen schuifwand is een perfecte toevoeging voor een overkapping of veranda. Het voordeel is dat je voortaan buiten zit zonder dat je hinder ervaart van de wind of slecht weer. Heb je een overkapping aan huis dan hebben glazen schuifwanden ook nog eens een isolerende werking. Het uitzicht vanaf de veranda of onder de overkapping blijft vrij, omdat je door de beglazing heen kijkt. Bovendien geef je de overkapping of veranda er een boost mee qua uitstraling, want een glazen schuifwand voegt extra luxe toe. Overigens zijn deze schuifwanden van glas voor meerdere situaties geschikt, zoals voor het afschermen van een balkon, tuinhuis of terras.


· Overkapping

· Veranda

· Balkon

· Terras

· Tuinhuis


De mogelijkheden

Er zijn verschillende mogelijkheden om glazen schuifwanden op maat samen te stellen. Daarbij is er een onderscheid te maken in het railsysteem, maar bijvoorbeeld ook ten aanzien van de kleuren. Naast een bovenrail en onderrail bestaat het schuifsysteem uit glasplaten, glasprofielen en wielen.


· Railsysteem

· Glasprofielen

· Glasplaten

· Wielen


Kleuren en maten

Het is uiteraard belangrijk om een glazen schuifwand te monteren die perfect is afgestemd op de overkapping of veranda. Niet alleen voor wat betreft de maatvoering, maar ook ten opzichte van de kleur. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de glazen schuifwand in matzwart of wit uit te voeren, maar ook in antraciet. Bij het zelf monteren van het schuifsysteem is het belangrijk om de maten vooraf goed te meten. Dit doe je door in de breedte de afstand tussen de palen te meten, waar je schuifsysteem wilt monteren. De benodigde hoogte is vast te stellen door vanaf de balk waar de bovenste rail komt tot aan de fundering te meten. Op deze manier heb je de maatvoering voor inbouw beschikbaar en kan je op basis daarvan een keuze maken.


Railsysteem

Bij glazen schuifwanden zijn er verschillende railsystemen beschikbaar om een keuze uit te maken. Het is afhankelijk van de situatie en samenstelling hoeveel rails er nodig zijn. Heb je bijvoorbeeld een enkel glaspaneel dan volstaat een 1-railsysteem. Bij twee glazen panelen is er sprake van een 2-railssysteem en zo verder. De breedte heeft wat dat betreft eveneens invloed op de uitvoering van het railsysteem. Zo heb je bij zeven glazen panelen een 7-railsysteem nodig. Er zijn standaard maten beschikbaar om een keuze uit te maken, maar uiteraard behoort maatwerk eveneens tot de mogelijkheden.


Uitbreiding met accessoires

Je hebt bij het samenstellen van glazen schuifwanden de mogelijkheid om er extra acessoires aan toe te voegen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om tochtstrips toe te passen of om met sierstrippen de randen een mooie omlijsting te geven. Daarnaast is er een ruime keuze uit handgrepen om de glazen schuifwand gemakkelijk te bedienen. Een andere optie is om zogenoemde meenemers toe te voegen, waardoor je alle glazen panelen in een keer opzij schuift. Er is extra stabiliteit te creëren door een funderingskoker aan te brengen die ervoor zorgt dat de glazen schuifwand volledig waterpas is te plaatsen.Gepubliceerd op30 januari 2024 om 10:09
Adres
Van Benthuizenlaan 1
1701BZ Heerhugowaard
Contact
Jolanda Eyzinga