Minimal art collection- PET vilt
Minimal art collection Grey 001
Deel deze spotlight

Gerecycled PET vilt in een regenboog aan moderne kleuren

Tekst
BeeldFéline

Bij Féline vinden we het belangrijk om esthetiek, uitstekende akoestische eigenschappen én duurzaamheid samen te brengen in onze vilt collecties. In de eerste plaatst gaat design nog steeds over functionaliteit en vorm, maar het welzijn van mens, dier en de natuur speelt een steeds belangrijkere rol.

Tijdens alle stappen van het productieproces streven we ernaar om zo duurzaam mogelijk te werken en de voetafdruk van onze collecties te minimaliseren. Dit geldt voor al onze collecties waaronder onze PET vilt collectie, waarvan je de meest uiteenlopende designs kunt maken.

Gerecyclede plastic flessen

Onze Minimal art collectie is gemaakt van gerecyclede PET flessen. Het is een kleur- en slijtvast materiaal met goede akoestische demping dat bovendien onderhoudsvriendelijk is.

De vezels die worden gebruikt voor de productie van ons PET vilt zijn GRS gecertificeerde vezels (Global Recycled Standard). Deze certificering garandeert dat de vezels afkomstig zijn van het recyclen van gebruikt plastic.

Wist u dat er voor één kilo vilt, 30 gerecyclede plastic flessen worden gebruikt? In het productieproces worden de flessen gescheiden van ander plastic, en onderverdeeld in transparante en gekleurde PET flessen. De gerecyclede plastic vezels die hiervan worden gemaakt, gebruiken we in onze Minimal art collectie. Ons vilt is daardoor ook 100% recyclebaar.

Modern kleurenpalet

De PET vilt collectie is verkrijgbaar in een dikte van 2 en 4 mm en bestaat uit een verfijnd kleurenpalet. Hierdoor zijn de collecties veelzijdig, goed te combineren en geschikt voor elk eigentijds interieur-en designontwerp. Bovendien kan ons vilt verwerkt worden tot een vilten wandtextiel.
Geen gebruik van water

Het PET vilt wordt geproduceerd zonder gebruik van water en droogmachines tijdens het vervilten. Dit bespaart niet alleen veel water maar ook veel energieverbruik. Ook in het kleurproces wordt gewerkt onder een strikt chemicaliën protocol.

Akoestische wandbekleding & het milieu

Ons PET vilt kan verwerkt worden tot een vilten wandbekleding. De non-woven rug zorgt ervoor dat het vilt steviger wordt, en de stretch uit het materiaal wordt gehaald. Elke vilt dikte kan worden gelamineerd met een non-woven backing, voor snelle en gemakkelijke toepassing op bijvoorbeeld muren, plafonds en panelen. Bij het lamineren van onze viltcollecties gebruiken we alleen water gedragen en biologisch afbreekbare lijm.

Féline Eco Glue Forte

Voor het aanbrengen van onze vilt wandbekleding kunt u gebruik maken van onze Féline Eco Glue Forte. Dit is een water gedragen en biologisch afbreekbare lijm. Deze lijm heeft een sterke hechtkracht en is daarom geschikt voor al onze vilt diktes en wandtextiel.

Op maat

Elk product of project is weer anders en daarom denken we graag al in een vroeg stadium met u mee. Met onze productiefaciliteiten in huis, kunnen we namelijk verschillende toepassingen en behandelingen aanbieden. Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact met ons op of bezoek onze website.

Gepubliceerd op24 september 2021 om 0:00