Kunst op glazen wand
Kunst op wanden
Deel deze spotlight

Geef kantoorkunst een kans

Tekst
BeeldMakeCover

Hoewel er in de Nederlandse kantoren over het algemeen prima is te werken, is er van inspirerende esthetiek nauwelijks sprake. En dat is ergens begrijpelijk want werknemers zijn gebaat bij een rustige werkomgeving .Maar deze moet ook niet té rustig zijn. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat kunst in een kantooromgeving de productiviteit verhoogt. En deze is nóg hoger als werknemers inspraak hebben in welke kunst er in kantoren wordt toegepast. Tijd dus om kantoorkunst een kans te geven.

Welke kunst?

Voor we gaan kijken naar hoe we kunst efficiënt en zonder overlast kunnen toepassen, is de vraag natuurlijk hoe je tot inspirerende en productiviteitverhogende kunst kunt komen.

Het zou moeten beginnen bij een inventarisatie van de gebruikers van een ruimte. Waar worden zij gelukkig van? Wat onderstreept het ‘wij’-gevoel of de cultuur van een organisatie? Deze projecten kunnen natuurlijk uitstekend worden begeleid door een (interieur)architect.

Op basis van de wensen moet dan een kunstenaar worden gevonden die hierbij ‘past’. Wij hebben een flink netwerk van kunstenaars die op maat kunnen werken dus daar kunnen we bij helpen. De (interieur)architect zorgt voor het plan. Vervolgens zorgen wij ervoor dat de plannen werkelijkheid worden door het produceren en aanbrengen of monteren van de kunst.

Kunst op wanden

Uiteraard helpen wij met nadenken over de keuze voor materialen. Wanden lenen zich in ieder geval bijzonder goed voor kunst. Met naadloos textielbehang kan elke soort visual op gladde wanden worden aangebracht. Een kunstwerk zonder naden van 45 meter breed en 5 meter hoog is bijvoorbeeld mogelijk. Ook met wanden die grof zijn, of nog niet afgewerkt weten wij raad. Met vlot aangebrachte voorzetwanden toveren we een saaie wand zo om in een kunstwerk.

Kunst op glas

Kunst op glas is extra speciaal omdat je het glas – deels – transparant kunt houden. De kunstenaar kan dus spelen met diepte en zichtlijnen. De architect en kunstenaar zouden we wel adviseren om onze duurzame PVC-vrije folies te gebruiken.

Kunst op plafonds & vloeren

Hoewel wanden en glazen wanden voor de hand liggend zijn om kunst op toe te passen, zijn de vloer en het plafond minstens zo interessant. Mits goed toegepast kan dit een beleving geven die haaks staat op het gevoel wat je krijgt van een saai kantoor. We hebben verschillende technieken en materialen om plafonds en vloeren te voorzien van kunst.

Akoestiek & kunst

Investeren in kunst op de werkvloer, is investeren in de productiviteit van medewerkers. En als u dat gaat doen, vergeet dan de akoestiek niet. Kunst in de vorm van visuals zijn namelijk dikwijls zeer geschikt om akoestische maatregelen in toe te passen. Zo kan de werknemer nog geconcentreerder werken, en verbetert de productiviteit nog verder.

Krijgt kantoorkunst een kans?

Bel ons dan om mee te denken. Ons eerste advies over mogelijkheden en materialen is altijd kosteloos. Ook hebben we talloze voorbeelden die u als inspiratie kunt gebruiken. Bel met 085 - 877 18 40 of bezoek www.makecover.nl

Gepubliceerd op25 augustus 2020 om 15:48