Deel deze spotlight

Futuro Flush

TekstDEBORAH DE JONGE
BeeldLINSTRA FOTOGRAFIE

Tijdloos, innovatief en duurzaam. Zo laat het nieuwste toilet van Luca Sanitair zich kort samengevat omschrijven. De Futuro Flush is een design van Italiaanse bodem dat wordt gekenmerkt door zijn slanke vormgeving en hoogwaardige kwaliteit. Bij de ontwikkeling van het toilet is er gekozen voor een duurzame aanpak, waarbij recycling en waterbesparing centraal staan

DUURZAAM

De Futuro Flush is voortgekomen uit een samenwerking tussen Luca Sanitair en Ceramica Globo. Een belangrijk uitgangspunt bij de ontwikkeling van de Futuro Flush was het reduceren van het watergebruik, zowel bij het productieproces als bij het gebruik van het eindproduct. Om dit te realiseren, is er voor het productieproces een natuurlijke waterzuiveringsinstallatie ontwikkeld die het mogelijk maakt om al het industriële water te hergebruiken. Hiermee bespaart Globo al 10.000 liter water per dag. Om de waterconsumptie tijdens het gebruik te verminderen, is er een ingebakken reduceerring geplaatst. De Futuro Flush heeft hiermee een verbruik van 2,6/4 liter per spoeling.

INNOVATIEF DESIGN

De slanke en minimalistische vormgeving van de Futuro Flush heeft geresulteerd in een tijdloos design. Het toilet bestaat grotendeels uit gerecycled keramiek dat een Ceraslide en Batform behandeling heeft gehad. Dit geeft een diepere kleur en heeft een antibacteriële werking. Het randloze design en de afneembare softclose toiletzitting maken het toilet een hygiënische keuze. De Futuro Flush is beschikbaar in glans wit, mat wit en mat zwart en is exclusief verkrijgbaar bij aangesloten Luca Sanitairdealers.

Gepubliceerd op10 december 2022 om 9:00
Adres
Van Benthuizenlaan 1
1701BZ Heerhugowaard
Contact
Jolanda Eyzinga