Deel deze spotlight

Fontanot trappen, van budget tot design.

Tekst
BeeldFontanot Trappen

In de Nederlandse woningbouw is het bijna een gewoonte, om een trap achter een deur weg te stoppen. Een trap ziet men in ons land als een functioneel middel, een stuk gereedschap zo u wilt, om naar een andere etage te komen. Het moet voldoen aan constructieve eisen, maar verder geen poespas.

In de Zuid-Europese landen, zoals Italië, is de trap een meubelstuk, een sieraad voor uw huis. Het laat zien hoe u woont en wat u uitdraagt aan stijl en smaak. Wederom functioneel, maar vooral persoonlijk, smaak, design zo u wilt.

Fontanot S.p.A. uit Rimini (It), maakt al vanaf 1947 stalen trappen. In het begin vooral spil- en middenboomtrappen als bouwpakket, maar steeds meer wordt functie gekoppeld aan ontwerp. Moderne materialen in combinatie met de wens van de klant. Doelmatig, maar vooral persoonlijk. Tegenwoordig krijgt de wens van de klant voorrang en neemt de architect de trap als onderdeel in zijn ontwerp mee en krijgt de trap, behalve de functie van trap, steeds meer een persoonlijke uitstraling zoals de klant wonen wil.

Fontanot maakt trappen voor binnen en buiten. Hoofdzakelijk stalen trappen met stalen-, houten- of glazen treden. Zowel spiltrappen, trappen met een middenboom, zwevende- en semi zwevende trappen. Van ruimtebesparende- tot royale luie trappen. Het staal is gelakt, verzinkt of gepoedercoat, verschillende soorten glas en hout in vele tinten en structuren, kortom, geheel naar uw wens.

  • Bouwpakket trappen: zijn snel levernaar en gemakkelijk te monteren
  • Lafont: Trappen volgens ons ontwerp en geheel op uw maat gemaakt • Contract: trappen geheel naar uw ontwerp
  • Balustrades in staal, RVS of glas

U mag het zeggen, want het is uw huis, uw ontwerp, uw inrichting, uw smaak.J.Craenen agenturen is partner van Fontanot S.p.A.

Verkoop via onze dealers. WWW.TRAPPEN-FONTANOT.NL

Tekst & Fotografie: Fontanot

Gepubliceerd op28 januari 2019 om 10:45
Adres
Havezathelaan 8
3831 BS Leusden