Deel deze spotlight

Foliespecialist voor kantoren en gebouwen - Esthetiek, veiligheid en comfort

Tekst
BeeldMAKECOVER

Folies zijn in bouw-, transformatie- en renovatieprojecten niet meer weg te denken. De toepassingen zijn dan ook schier eindeloos. Als specialist in folies voor kantoren en gebouwen, zetten we graag de meest populaire folietoepassingen voor je op een rij.

DOORLOOPBEVEILIGING

Glas is als keuze voor wanden en deuren, immens populair. Niet gek als je je bedenkt wat glas betekent voor het behoud van natuurlijk licht in een ruimte, voor transparantie en voor akoestische afscheiding. Al deze transparantie breng helaas wel een valkuil met zich mee: mensen kunnen tegen de glazen wanden en deuren aanlopen. Met onze folies kun je een subtiele, maar effectieve beveiliging hiertegen aanbrengen.

INBRAAKVERTRAGING

Wanneer glas wordt toegepast in buitenpuien en -deuren, heb je te maken met het risico op inbraak. Een ruitje is immers zo ingetikt. Met inbraakvertragende folie is dat zo eenvoudig niet meer. Ruiten kunnen niet zonder meer worden ingetikt en het zou een inbreker veel tijd en moeite kosten om zich via deze manier toegang te verschaffen tot een pand. De pakkans wordt hiermee vergroot en schrikt de inbreker in veel gevallen af.

DECORATIE

Soms is transparant glas mooi en strak. Soms is het juist beter voor de uitstraling om decoratie toe te passen op het glas. Met decoratieve glasfolies kunnen de meest fantastische ontwerpen worden gemaakt. Natuurlijk is het een goed idee te spelen met de transparantie, licht en schaduw. Maar in principe worden de mogelijkheden alleen beperkt door de fantasie.

PRIVACY

In kantoren worden veel glazen wanden geplaatst, maar is het niet wenselijk dat iedereen op alle schermen kan meekijken of dat bepaalde gesprekken kunnen worden gevolgd. Met privacyfolies zorg je ervoor dat men niet meer kan meekijken maar er wel lichtdoorval blijft. Daarbij kun je natuurlijk kiezen om een volledige wand of ruit te voorzien van privacyfolie, of slechts een horizontale baan. Veel gebruikt zijn zandstraaleffectfolies, maar ook decoratieve folies worden gebruikt om privacy te creëren. BRANDING De meest in het oog springende toepassing van folies, is ongetwijfeld branding. Logo’s en huisstijlelementen kunnen op glas en wanden levensgroot, of juist subtiel worden getoond. Voor ontwerpers zijn strekkende meters glas en wanden een heerlijk canvas om op te werken.

SIGNING & BEWEGWIJZERING

Net zoals voor branding kunnen folies natuurlijk ook worden ingezet om de bewegwijzering aan te brengen op glas en wanden. Behalve dat dit erg functioneel is, kunnen er op esthetisch vlak ook fantastische resultaten worden behaald.

SPECTACULAIR! AAN- EN UITFOLIE

Glazen wanden in kantoren worden dikwijls voorzien van Luxaflex of gordijnen zodat er gekozen kan worden voor transparantie of privacy. Op deze manier geef je een ruimte eigenlijk meerdere functies. Ook is hiervoor een spectaculaire folie-oplossing: de schakelbare folie, ofwel de aan- en uitfolie. Deze folie kan met een afstandsbediening transparant of naar zandstraaleffect worden geschakeld. Behalve dat het functioneel is, geeft het ook een actuele tech-uitstraling.

RESTYLEN VAN MEUBELS

Wanneer de uitstraling van een kantoor verandert, maar een balie, keuken of meubel nog prima is, is het zonde deze te vervangen. Het restylen met een wrappingfolie kan dan een goed idee zijn. De investering is vaak veel lager dan vervanging en het is meestal ook zeer vlot, en zonder rommel, te realiseren.

ARCHITECTENSERVICE

Wil je meer weten over de folieproducten, of over andere restylingsmogelijkheden, bewegwijzering en akoestische oplossingen? Wij hebben voor architecten een speciale service ingesteld zodat makkelijk samples, prototypes en demonstraties kunnen worden aangevraagd. Bel voor meer informatie 085 – 877 18 40 of bezoek www.makecover.nl/architectenservice.

Gepubliceerd op31 augustus 2022 om 9:00