Deel deze spotlight

FLEXIBELE HORECA OVERKAPPING De gasten zijn heel tevreden

Tekst
BeeldIttalum

Op ons Architecten Punt profiel geven wij een kijkje in een aantal projecten die wij - samen met architecten en aannemers - hebben gerealiseerd. Door ervaring en kennis te bundelen, worden de mooiste resultaten gerealiseerd!

DE WENS VAN DE KLANT

De opdrachtgever wilde een terrasoverkapping om in plaats van alleen 'binnen' haar gasten ook in de zomer ook 'buiten' een lekkere plek te bieden voor een hapje en drankje. Het moet ieder seizoen goed gebruikt kunnen worden, extra terrasmeters opleveren en de meubels lekker kunnen laten staan zonder iedere zomeravond alles te hoeven verplaatsen.

SAMENWERKING

Horeca heeft veelal te maken met wel of geen vergunning die de gemeente geeft. Sommige gemeenten worden wat soepeler, vele gemeenten houden nog vast aan (ver)oude(rde) regelgeving. Wanneer een terrasoverkapping 'open' kan, kan dit worden gezien als zonwering en dan zijn er mogelijkheden. Een schuifdak van Ittalum is geen zonwering, maar biedt wel een oplossing.

REALISATIE

Aan dit mooie, hoge, door glas omgeven gebouw was een terrasoverkapping met veel volume nodig. De diepte van ongeveer 4 meter is ruim genoeg om tafels stoelen en een pad voor de bediening in te delen. Wanneer de wanden van de terrasoverkapping open staan, is er nog meer ruimte voor tafels. In de zomer met het schuifdak open zitten alle gasten lekker buiten. Beide zijden van deze horecagelegenheid zijn aangepakt.

VIND EEN SPECIALIST

Bent u ook op zoek nar een horeca-oplossing? Laat een ervaren specialist dan in de ontwerpfase met u meedenken. Een Ittalum specialist helpt ook bij de aanvraag van de vergunning. Samen zorgen wij voor een subtiele integratie van hoge kwaliteit schuifdaken in uw project. Met een netwerk van lokale opgeleide specialisten in Nederland en Belgiƫ kunnen wij u overal bedienen.


Gepubliceerd op21 februari 2022 om 9:00