FENIX® IS NU CO₂ NEUTRAAL

Tekst
BeeldARPA INDUSTRIALE

De innovatieve materialen voor het bereiken van interieurontwerp zijn een belangrijk onderdeel van het lange termijn duurzaamheidsbeleid van Arpa Industriale. Vanaf 1 december zijn FENIX® innovatieve materialen voor interieurontwerp klimaatneutraal. Deze prestatie is het resultaat van een gunstige productopbouw en de implementatie van een langetermijnstrategie voor duurzaamheid.

‘Voor ons gaat duurzaamheid niet alleen over maatschappelijk verantwoord ondernemen, maar vormt het een integraal onderdeel van onze kernstrategie. Het is een essentieel onderdeel van het innovatie- en ontwikkelingsproces van onze oppervlaktematerialen,’ aldus Stefano Mion, CEO van Arpa Industriale. CO2-neutraal worden betekent dat FENIX, op basis van het totale aantal vierkante meters dat maandelijks wordt verkocht, zal bijdragen aan de vermindering van de CO2-uitstoot in de atmosfeer door middel van CO2-compensatieprojecten. Na meer dan tien jaar geleden te zijn begonnen met het verminderen van de watervoetafdruk en primaire vraag naar energie.

Deze reductie-inspanningen gaan hoe dan ook door. De geselecteerde CO2-afgevangen projecten zijn waste-to-energy installaties waarin het methaangas dat vrijkomt van de stortplaatsen wordt gebruikt om elektriciteit op te wekken. Om koolstofneutraliteit te bereiken, zijn alle koolstofemissies die vrijkomen in de atmosfeer tijdens de levenscyclus van FENIX-materialen gekwantificeerd. Van de winning en het transport van de grondstoffen tot de productie van FENIX en uiteindelijk de verwijdering ervan, alles is in overweging genomen en gekwantificeerd. De ecologische voetafdruk van FENIX is gecertificeerd door een onafhankelijke derde partij.

DUURZAAMHEIDSSTRATEGIE OP LANGE TERMIJN

Het verkleinen van de CO2-voetafdruk van FENIX en het bereiken van CO2-neutraliteit zijn belangrijke componenten van Arpa’s duurzaamheidsbeleid. ‘We zijn ervan overtuigd dat het verbeteren van onze ecologische voetafdruk niet alleen de juiste keuze is, maar ook essentieel is voor de continuïteit van het merk’, legt Mion uit. De weg naar koolstofneutraliteit begon met de vervanging van de meest impactvolle inputs en de verbetering van de efficiëntie van onze producten en processen. Bovendien richtte Arpa zich op de duurzaamheid en samenstelling van FENIX. Het bedrijf gelooft in meer doen met minder, waarbij de kwaliteit van zijn producten wordt gegarandeerd en minder middelen worden gebruikt. Het compenseert alleen die moeilijk te verminderen emissies die tijdens de hele levenscyclus van FENIX worden gegenereerd.

Gepubliceerd op3 oktober 2022 om 10:00