Deel deze spotlight

Een oase van rust in Bibliotheek Neude te Utrecht!

Tekst
BeeldAsona Benelux BV

Een goede ruimteakoestiek is cruciaal voor gezondheid en welzijn en heeft een enorme impact op de ruimtebeleving en de spraakverstaanbaarheid. Inmiddels is ook duidelijk geworden dat een slechte akoestiek ook zijn weerslag heeft op de concentratie en welzijn van de mens. Geluidsabsorberende materialen kunnen de ruimteakoestiek en daarmee de manier waarop een ruimte beleefd wordt, enorm verbeteren. En als ergens de ruimtebeleving belangrijk is, is het wel in openbare gebouwen zoals bijvoorbeeld Bibliotheek Neude te Utrecht!

In bibliotheek Neude heeft Asona B.V. uit Uithoorn een oase van rust en stilte gecreƫerd, waar je met plezier geniet van een lezing of voorstelling en je in alle rust kunt concentreren op (school)werk, het uitzoeken van een boek of gewoon rustig een boek of krant kunt lezen. De prettige ruimtebeleving is gerealiseerd door de naadloze, decoratieve plafondoplossingen waarmee overtollig geluid wordt geabsorbeerd en nagalm wordt gereduceerd. Hiermee worden harde klanken weggenomen, waardoor de spraakverstaanbaarheid enorm wordt verbeterd. Het voordeel van een plafondoplossing is dat een plafond veel onbeperkt oppervlak heeft waar geluidsabsorberende materialen kunnen worden aangebracht die uitstekend te combineren zijn met alle mogelijke plafondspots en (hang)lampen. Alle plafondoplossingen worden op deskundige manier op het plafond aangebracht en er zijn verschillende oplossingen mogelijk.

Sonaspray bijvoorbeeld bestaat uit een duurzame cellulose vezel die in de gewenste dikte en elke gewenste RAL kleur op het plafond aangebracht kan worden. Sonacoustic is een gladde en tevens naadloze uitvoering die bestaat uit een mix van duurzame katoenvezels, gemaakt van gerecycled katoen, dat op boards van minerale wol wordt aangebracht.

Beide oplossingen zijn in alle RAL-kleuren leverbaar en passen naadloos in elk design

WWW.ASONA.COM

Gepubliceerd op14 december 2020 om 9:05
Adres
Postbus 554
1420 CB Uithoorn