Een mooie gietvloer op schuimbeton

Tekst
BeeldWOODSTOCK VLOEREN

Onder ieder huis bevindt zich een loze ruimte. Deze ruimte zit onder de houten vloer van je woning en is vooral bedoeld om er allerlei leidingen doorheen te laten lopen. Door deze kruipruimte te isoleren met schuimbeton ontstaan zijn er meerdere voordelen voor de woning. Hieronder staan er enige voordelen op een rij.

UW ENERGIEREKENING DAALT

Door de kruipruimte te isoleren met schuimbeton, wordt het makkelijker om je huis warm te houden. Er komt dan geen koude lucht via de vloer het huis binnen, waardoor u dus minder hoeft te stoken om een warme temperatuur vast te houden in de huiskamer. Dit heeft een positieve invloed op uw maandelijkse kosten. Als u maximaal wilt besparen, dan raadt Woodstock Vloeren om ook vloerisolatie te nemen van schuimbeton. De meeste kou komt uit de grond, wordt er gezegd dus deze isolatie is ontzettend belangrijk voor de warmte in uw huis.

GEEN VOCHT EN SCHIMMELS MEER IN HUIS

In een kruipruimte komt nu eenmaal veel vocht binnen. Aangezien deze ruimte zich recht onder uw vloer bevindt, komt het vaak voor dat het vocht zich door naden en kieren binnendringt in uw woning. Als u dan niet ingrijpt, kan het vocht zorgen voor schimmels en zelfs voor waterschade. Dit is gemakkelijk te voorkomen door de kruipruimte te isoleren met schuimbeton. Schuimbeton komt binnen als waterbasis dus dicht werkelijk elk gaatje en scheurtje.

UW VLOER WORDT WARMER

Zoals bij het eerste punt al werd genoemd, wordt de vloer in de woning minder koud als u de kruipruimte laat isoleren, hetgeen in de winters erg fijn is. Dan kunt u namelijk ook in de winter op de sokken rondlopen zonder dat u koude voeten krijgt. Daarnaast houdt de isolatie ook tocht tegen. Hierdoor is schuimbeton in uw kruipruimte de ideale oplossing voor uw isolatie.

Gepubliceerd op5 januari 2023 om 9:00