Cubi Stack - houtkachel
Coockin Stack - Houtkachel en fornuis
Deel deze spotlight

Een keramische kachel geeft warmte en huiselijkheid

Tekst
BeeldArt of Fire

De keramische kachel past goed in het kader van duurzaam verwarmen. Het is al eeuwenlang het meest gebruikte verwarmingssysteem geweest in de landen om ons heen. Logisch, want de kachel gemaakt van keramiek herbergt in al zijn eenvoud een sublieme techniek, die door de tijd heen is geperfectioneerd.

Keramische warmte

De verbrandingstechniek van tegelkachels doet niet onder van die van speksteenkachels. De kachel neemt sneller warmte op en geeft je direct warmte. Ook geven ze dezelfde heerlijke stralingswarmte. Onze Italiaanse design kachels hebben tevens ook een unieke uitstraling. Ze zijn ambachtelijk gemaakt van speciaal keramiek. U kunt uw gewenste kachel naar wens samenstellen.

Milieuvriendelijk

De keramische kachel is een accumulatiekachel en convectie, waarbij in een zeer korte tijd het verbranden van hout of pellets omgezet wordt in een heerlijke warmte. Hierdoor ontstaat een zeer volledige en daardoor schone verbranding met een hoog rendement.

Gezondheid

De keramische tegelkachel verwarmt door middel van stralingswarmte en convectiewarmte. Stralingswarmte is vergelijkbaar met zonnewarmte. Stralingswarmte van een tegelkachel bestaat uit langgolvige infraroodstraling, waardoor een gelijkmatige warmteverdeling ontstaat in de hele kamer. Bij stralingswarmte komt, in tegenstelling tot convectiewarmte, de lucht niet in beweging. Convectie op natuurlijke luchtstroming wordt niet ervaren als trek en is ook niet ongezond.

Ambachtelijk

De keramische kachels van Art of Fire zijn authentieke producten. Met vakmanschap, innovatie en jarenlange ervaring worden ze in Italtiƫ gemaakt. Alle elementen worden met de hand vervaardigd. En dat handwerk ziet u terug in het unieke karakter van deze kachels. Puur vakmanschap.

Art of Fire

Wij verkopen exclusieve inbouwhaarden en kachels. Deze worden door ons geleverd en geplaatst. Wij leveren maatwerk inbouwhaarden. Voor de aanleg van rookkanalen tot en met de afwerking van uw haard of plaatsing van uw kachel, bent u bij ons in vakkundige handen. Wij maken uitsluitend gebruik van hoogwaardige materialen en producten om aan uw wensen te voldoen. Wij leveren altijd deskundig advies en maatwerk, gericht op uw persoonlijke unieke situatie. Hiervoor maken wij een gespecificeerde offerte. Neem hier contact met ons op.

Gepubliceerd op16 september 2020 om 9:18