Deel deze spotlight

Duurzame decoroplossingen

TekstStefanie Katzenbauer
BeeldPfleiderer

Pfleiderer is dé partner voor hoogwaardige houtmaterialen geschikt voor interieur, outdoor en de bouw. Als leverancier van deze materialen zijn wij constant gefocust op duurzaamheid. Zowel op economisch, ecologisch als op sociaal gebied. Daarnaast is Pfleiderer in het bezit van het grootste assortiment uni kleuren. Deze vormen de ideale basis voor elk ontwerp. PrimeBoard kan met elk decor uit het assortiment gerealiseerd worden voor elk gewenst ontwerp.

In de nieuwe collectie van Pfleiderer 2021-2024 vind je een decor en een structuur voor elk ontwerp. Met maar liefst 284 decors in kleurkoppeling, gemelamineerde spaanplaat in combinatie met DUROPAL-HPL en de grootste collectie uni-decors (147 stuks) in de nieuwe structuur SD, vormen deze decors de perfecte basis voor elk design en voor elke oplossing. Deze decors zijn gemakkelijk met elkaar te combineren maar kunnen ook als basis dienen voor de combinatie met een van onze structuren. Pfleiderer zie je daarom overal terugkomen: in ziekenhuizen, op scholen en in kantoren, maar ook in verschillende woonomgevingen komen de Pfleiderer producten volledig tot hun recht.

Volledig circulair

Duurzaamheid is een van de belangrijkste aandachtspunten van Pfleiderer. Omdat hout een steeds populairder bouwmateriaal wordt, is duurzame bosbouw waarschijnlijk niet meer voldoende om aan de industriële vraag naar hout te voldoen. Er moet op een andere manier worden omgegaan met de vraag naar hout en materialen. De 100% circulaire spaanplaat van Pfleiderer is hier de oplossing voor. Deze spaanplaat wordt volledig gemaakt van pre- en post consumer gerecyclede producten. Op deze manier hoeven er geen bomen gekapt te worden om de spaanplaat de produceren.

Uitgelicht: De verschillende decor- en combinatiemogelijkheden van Pfleiderer zijn de ideale oplossing voor elk ontwerp en in elke situatie.

Ook de producten DecoBoard/PrimeBoard en Livingboard worden volledig cradle-to-cradle (C2C) geproduceerd. Dankzij deze duurzame aanpak -en de hierdoor verminderde CO2-uitstoot- is Pfleiderer beloond met het oudste milieukeurmerk ter wereld: Der Blaue Engel.

Pfleiderer in Nederland

De decors en structuren van Pfleiderer zijn al meer dan 125 jaar in diverse ontwerpen door heel Nederland te vinden. Van winkels tot de balies van ziekenhuizen: de kwaliteit van Pfleiderer zie je overal terug. Dat doen we natuurlijk niet alleen. Pfleiderer hecht veel waarde aan een goed dealernetwerk. Dankzij de samenwerking met vier grote dealers, Baars & Bloemhoff, Hout Import Reuver B.V, Leeuwerik Plaat en Maiburg Hout B.V. zijn onze oplossingen niet alleen in het echt te bekijken, maar kunnen ze dankzij de grote voorraad bij deze dealers ook direct besteld worden. Van de vanuit voorraad leverbare materialen kunnen daarnaast ook te allen tijde stalen aangevraagd worden via de online 24-uurs stalenservice van Pfleiderer.

Authentieke structuren

Voor het verkrijgen van de juiste uitstraling worden de decors en structuren van Pfleiderer elk op een unieke manier behandeld. Neem de Sandpearl structuur. Deze matte structuur is overgoten met een fijne korrel waardoor het niet alleen een prachtige structuur krijgt, maar ook een warme kleur. Een andere op de natuur geïnspireerde structuur is Natural Wood. Hierbij is het oppervlak licht geschuurd waarbij de houtporiën onregelmatig verdeeld zijn. Deze unieke uitstraling is niet te onderscheiden van fineer. De stootvaste en duurzame oplossing is universeel toepasbaar voor houtsoorten met veel poriën.

Voor wie liever een metallic look verwerkt, is de CR Corrosio structuur een prachtige optie. Deze structuur doet denken aan roestig metaal met een mat geheel en een scherp maar vriendelijk reliëf.

Daarnaast vallen ook functionele producten onder het Pfleiderer assortiment. Een voorbeeld van deze Funxtional products zijn PrimeBoard en Duropal XTreme Matt (XP). Dankzij de productcombinaties kan PrimeBoard flexibel en op verschillende manieren gebruikt worden. PrimeBoard heeft verschillende uitvoeringen, zoals mat en hoogglans. PrimeBoard kan gerealiseerd worden met een uitgebreid assortiment van 130 decors. Het kan gebruikt worden in zowel woon- als leefruimtes zoals keukens, bad-, woon- of slaapkamers. Ook toepassingen in de openbare ruimte zijn mogelijk, zoals voorzieningen in musea, scholen, kantoren, hotels of restaurants. De plaat met het lakoppervlak leent zich zeer goed voor het gebruik in winkelinrichtingen of op vakbeurzen en tentoonstellingen.

Design Center

Ontdek de grootste collectie in kleurkoppeling in ons design center in ’s-Hertogenbosch. Persoonlijk advies en service op maat. Maak direct een afspraak.


Gepubliceerd op27 januari 2022 om 12:57
Adres
Van Benthuizenlaan 1
1701BZ Heerhugowaard
Contact
Jolanda Eyzinga