Deel deze spotlight

Dit zijn de producten waarmee je jouw bedrijf kunt promoten

Tekst
BeeldXYTO Media

Wanneer je een website bezoekt van een bedrijf dat relatiegeschenken verkoopt dan begint het je vaak al snel te duizelen. Er is eigenlijk geen product dat niet kan worden voorzien van je bedrijfsnaam of -logo. Maar wat moet je nu kiezen? Dat hangt vooral af van het doel dat je ermee wilt bereiken. En daarnaast speelt ook de aard van het bedrijf een rol. Welk imago wil je uitstralen? En wat is precies je doelgroep? Dit soort vragen spelen een belangrijke rol bij het maken van je keuze.

Kies een product dat past bij jouw bedrijf

Voordat je een keuze maakt is het belangrijk om te bepalen welk product goed past bij jouw bedrijf. Dat kan een custom aansteker zijn, maar ook een pen of ander product. Als je besloten hebt wat het gaat worden dan ben je er nog niet. Want binnen die productgroep zijn vaak weer talloze keuzes. Ga je voor een pen, dan moet je beslissen wat voor pen. Van kunststof of van metaal? Met een drukknop of een draaiknop? En wat wil je er precies op laten zetten? Alleen je bedrijfsnaam of misschien ook je webadres? Wil je de pen laten bedrukken of graveren? Dat laatste hangt af van het materiaal waar de pen van gemaakt is. Bedrukken kan dan ook nog in 1 kleur of in meerdere kleuren.

Een product dat de uitstraling van je bedrijf benadrukt

Als je binnenkort een sportschool opent en je wilt de nieuwe leden verrassen met een welkomstcadeau dan kun je waterflessen bedrukken met het bedrijfslogo. Dit past prima bij het imago van een bedrijf dat streeft naar gezond leven. Bovendien kan de waterfles direct bij het sporten worden gebruikt. Het enige probleem kan dan misschien zijn dat de eigenaren hun waterfles niet uit elkaar kunnen houden. Je kunt eventueel werken met verschillende kleuren om dit probleem wat te omzeilen. Shops die artikelen personaliseren verkopen vaak ook kleding. Dus je kunt ook nog gaan voor T-shirts of polo’s. Die zijn dan weer handig voor het personeel zodat iedereen ze direct herkent.

De kosten voor gepersonaliseerde artikelen

Sommige mensen denken dat het laten bedrukken van producten met je bedrijfsnaam een kostbare aangelegenheid is. Dat valt echter reuze mee. Een aansteker of een pen laten bedrukken kan vaak al voor minder dan 1 euro per stuk. Dit hangt af van de prijs per stuk en ook van het aantal exemplaren dat je wilt bestellen. Per 50 zijn de items uiteraard duurder dan per 250 of meer. Vaak kun je een grotere order in delen laten leveren. Een vervolg bestelling is vaak goedkoper omdat het instellen van machines kan worden gestandaardiseerd en er geen proefdruk meer hoeft te worden gemaakt. Bestel geen enorme voorraden waarmee je jaren vooruit kunt. Vaak treden er veranderingen op die dit soort items lang voordat de voorraad op is onbruikbaar maken.

Gepubliceerd op23 september 2023 om 0:00
Adres
Van Benthuizenlaan 1
1701BZ Heerhugowaard
Contact
Jolanda Eyzinga