Design District

TekstMARIEKE POOL
BeeldDESIGN DISTRICT

Design District is naar eigen zeggen het beste vakevenement voor interieurdesign in Nederland. Drie dagen lang wordt de 10.000 m2 grote beursvloer verrijkt met presentaties van zo’n tweehonderd prachtige interieurmerken. Design District is meer dan een beurs: je vindt er ook exposities van jonge ontwerpers én je kunt lezingen volgen. ArchitectenPunt interieur is erbij op 8, 9 en 10 juni, jij ook?

TERUGBLIK

Design District, dat in 2002 in Nederland onder de naam 100% Design startte, vindt steevast plaats op een bijzondere plek. We doelen op historierijke locaties als de Cruise Terminal Rotterdam, de Van Nelle Fabriek en het Hembrugterrein in Zaandam. Inmiddels is het evenement uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende beurzen in Nederland en is het terug op haar oude nest: de Van Nelle Fabriek.

BEZOEKEN

Design District is een geweldige inspiratieplek voor interieurarchitecten, architecten, ontwerpers, projectinrichters, stylisten, detaillisten en andere interieurprofessionals. Op Design District vind je ruim tweehonderd topmerken die hun nieuwste en beste producten laten zien. Van jonge ontwerpers en beginnende labels tot de gevestigde internationale merken. Het aanbod op de beursvloer is gevarieerd en in evenwicht. Omdat de stands klein zijn -alleen het nieuwste van het nieuwste wordt getoond- kun je rekenen op een overzichtelijk evenement waar je binnen één dag weer helemaal bij bent op interieurgebied. Mis het niet: Kom in contact met vakgenoten en laat je inspireren!

PROGRAMMA

Het programma van de komende editie is met het uitkomen van dit magazine nog niet rond. Blijf op de hoogte via https://designdistrict.nl/ programmas/.

DEELNEMEN

Design District is een jaarlijks trefpunt voor de interieurbranche. Afgelopen editie -in november 2021- wisten maar liefst 6.778 bezoekers het driedaagse evenement te vinden. 40% van deze bezoekers was interieurarchitect, architect of ontwerper. Reden genoeg voor toonaangevende fabrikanten, importeurs, agenten en ontwerpers van hedendaags interieurdesign om ook op Design District 2022 hun nieuwste producten aan het professionele publiek te tonen. Verlichting, sanitair, tegels, vloerbedekking, materialen en kantoor-, woning- en projectmeubilair, alles komt evenredig aan bod. Om de kwaliteit van het evenement te bewaken, is er een adviescommissie die de organisatie helpt met de selectie van deelnemers. Design District is, met uitzondering van de laatste dag, uitsluitend toegankelijk voor professionals. Dat betekent dat deelnemers kunnen rekenen op waardevolle contacten. Op vrijdag 10 juni mogen ook studenten en particulieren het evenement bezoeken.

WIL JE MEER INFORMATIE OVER DEELNAME?

Neem dan contact op via https://designdistrict. nl/contact/

Gepubliceerd op20 mei 2022 om 9:00