De nieuwe showroom van DecoLegno in Westzaan
Alle decors zijn beschikbaar in A4 stalen en op groot formaat
Boardroom van DecoLegno. kastenwand in S158 Okobo, tafel in Durasein PAW066 Hickory
Deel deze spotlight

DecoLegno is verhuisd naar westzaan

TekstDecoLegno
BeeldRevontuli

Het zal je niet ontgaan zijn, DecoLegno is verhuisd. Precies een jaar nadat de eerste paal de grond in ging, is de nieuwe showroom aan het Rak in Westzaan op 23 september officieel geopend. En wat zijn we trots! Samen met onze bouwpartners NUNC Architecten, Hecon, B22, STUDIOJEROENDEJONG en Studio Rublek blikken we terug op dit uitdagende project. Van tekentafel tot constructieve uitwerking, van technische installatie tot lichtplan en van interieurontwerp naar sfeerconcept.

EEN EIGEN PAND ALS STRATEGISCHE KEUZE

Met Patrick Leering en Guido Hofman praten we over de ambitie om een eigen bedrijfspand te ontwikkelen. “Het plan om op HoogTij een eigen pand te bouwen dateert al van voor de coronapandemie”, aldus Guido. “Natuurlijk hebben we ons afgevraagd of het wel zo verstandig was om de nieuwbouw door te zetten. Maar financieel en bouwtechnisch waren de plannen al voorbereid. Een eigen, grotere locatie was voor ons van strategisch belang, en we wilden volledig in de lead zijn voor wat betreft de kwalitatieve uitstraling ervan.’’

Bekijk het interview van Patrick en Guido hier.

HOOGWAARDIG MODERN GEBOUW

Steven Brunsmann van Nunc Architecten vertelt over het ontwerp van het gebouw. “DecoLegno kwam naar ons toe met de vraag of we een gebouw konden maken dat goed in de omgeving zou passen, en tegelijkertijd een visitekaartje zou zijn voor het bedrijf. De persoonlijke klik en passie voor muziek bleek de verbindende factor in de samenwerking tussen DecoLegno en Nunc Architecten.

Bekijk het interview van Steven hier.

MOOI GEBOUW(D)

Hecon was de bouwkundig aannemer van het casco. Fred Nieuweboer vertelt over de uitdaging die zat in het uitwerken van de elektravoorzieningen in de begane-grondvloer en de constructieve samenwerking met alle verschillende partijen die betrokken waren bij de bouw. Fred: “Het gebouw is veel mooier geworden dan verwacht, met name door de toevoeging van de verticale gevelstijlen.”

Bekijk het interview van Fred hier.

VOLUMES RANGSCHIKKEN IN HET INTERIEUR

STUDIOJEROENDEJONG kreeg de vraag om de esthetische wensen van DecoLegno en de commerciële belangen te vertalen naar een interieurontwerp. “We waren eigenlijk nog aan het ontwerpen, terwijl we al aan het bouwen waren. Dat was een hele grote uitdaging, en we hebben iets gedaan wat best uitzonderlijk is”, aldus Jeroen.

Bekijk het interview van Jeroen hier.

SFEER VERTAALD IN MATERIAAL

Vanuit het interieurontwerp van STUDIOJEROENDEJONG heeft DecoLegno collega Saskia ten Cate de sfeerconcepten ontwikkeld voor de verschillende ruimtes in het nieuwe pand. “Het nieuwe hoofdkantoor moest vooral een plek worden voor ontmoetingen, samenwerking en creativiteit. De verschillende sferen zijn geïnspireerd op de Noord Hollandse cultuur van DecoLegno en het Italiaanse designgevoel van Cleaf”, aldus Saskia.

Bekijk het interview van Saskia hier.

Lees hier het heel blogartikel over de nieuwbouw van het DecoLegno hoofdkantoor.

Ben je nieuwsgierig naar het eindresultaat, of wil je onze collectie bekijken? Je bent van harte welkom in Westzaan!

Plan je afspraak via deze link.

Gepubliceerd op10 november 2022 om 0:00