Co-Creatie in het Designers Lab van DecoLegno, in samenwerking met DE JUUL Interieurarchitectuur en Pascal Koster Interieurbouw
Deel deze spotlight

DecoLegno co-creatie

TekstDecoLegno
BeeldRevontuli

Het Designers Lab van DecoLegno is dé plek voor creativiteit, co-creatie en vakmanschap. Hier worden ontwerpers uitgenodigd om met de nieuwste structuren in plaatmateriaal een uniek product of object te ontwerpen, dat vervolgens wordt uitgewerkt met een interieurbouwer of meubelmaker. Creativiteit en vakmanschap gaan hand in hand, binnen de kaders van het materiaal.

“Ik vond het een hele eer dat ik gevraagd werd voor dit Co-Creatie project”, aldus Juliëtte van der Hulst van DE JUUL Interieurarchitectuur. Samen met Pascal Koster Interieurbouw gaf zij vorm aan een bijzonder concept.

Bingewatchen inspireert voor creatief concept

Juliëtte liet zich voor haar ontwerp inspireren door de interieurs uit series als The Crown en Downton Abbey. Ze legt uit: “Het zijn vooral de slaapkamers die tot de verbeelding spreken. Dit zijn volwaardig ingerichte ruimtes met - naast een luxueus bed - ook een comfortabele zithoek, een kamerscherm, een kaptafel, gevoerde gordijnen, gestoffeerde lampenkappen en prachtige tapijten. Echt heel fascinerend en ik besloot daarom voor dit Co-Creatie project van DecoLegno een kaptafel en een kamerscherm te ontwerpen”.

Plaatmateriaal om door een ringetje te halen

Juliëtte koos ervoor om het kamerscherm uit te voeren in de textuur FC60 Nadir, welke de beleving geeft van textiel. “Zo’n stof waar je aan denkt bij een Italiaans maatpak”, aldus Juliëtte. “De accentkleur in de omlijsting van het kamerscherm maakt het ontwerp vrouwelijker en zachter. In de kaptafel heb ik verschillende decors in plaatmateriaal met elkaar gecombineerd. De nieuwe collectie Lacca is toegepast in het ladenblok. Het gewolkte decor oogt zacht en de lichte taupe kleur heeft een parelmoerachtige finish. Dit geeft veel sfeer. Met een marmer decor in het blad krijgt de kaptafel dat ultieme gevoel van luxe”.

Maatwerk met oog voor detail

Voor Pascal Koster was dit ontwerp een uitdaging. Organische en ronde vormen vragen om handwerk, en daarmee wordt de ambachtelijke kwaliteit van de interieurbouwer direct zichtbaar. Samen met Juliëtte werd gezocht naar extra detaillering in het ontwerp. Zo is gekozen voor contrasterend ABS band in de kaptafel, waardoor deze extra allure krijgt. De laatjes zijn in verstek uitgevoerd en de afgeronde spiegels zorgen voor de finishing touch.

Historische locatie voor de lancering

Het uiteindelijke resultaat van deze Co-Creatie is officieel gelanceerd in de Metaal Kathedraal in Utrecht. Zowel Juliëtte als Pascal kijken met een trots gevoel terug op deze bijzondere samenwerking. Het ontwerp is de komende maanden te bewonderen in de showroom van DecoLegno in Wormerveer. Plan je bezoek of kijk voor meer informatie over dit Co-Creatie project op DECOLEGNO.NL.

Gepubliceerd op7 september 2021 om 0:00