Deel deze spotlight

De Toekomst van badkamerdesign.

Tekst
BeeldXYTO Media

Badkamers zijn veel meer dan enkel een functionele ruimte. Ze zijn uitgegroeid tot een oase van rust in het comfort van je eigen huis. Als architect is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en innovaties in badkamerdesign.

Zo kunnen er weloverwogen en eigentijdse keuzes gemaakt worden. In dit artikel wordt de toekomst van badkamerdesign besproken, met een specifieke focus op wastafelmeubels en inloopdouches.

Wastafelmeubels met geïntegreerde opbergruimte

Een trend die steeds vaker terugkomt, is het gebruik van een wastafelmeubel met optimale opbergruimte. Deze slimme ontwerpen combineren functionaliteit met esthetiek door middel van geïntegreerde opbergruimte. Denk hierbij niet alleen aan lades en opbergplanken, maar ook aan een ingebouwd handdoekenrek. Het zorgt ervoor dat de badkamer er altijd netjes en georganiseerd uit blijft zien.

Duurzaam en innovatief materiaalgebruik

Duurzaamheid is een belangrijk aspect geworden in het hedendaagse ontwerp. Daarom zien we steeds meer badkamermeubels gemaakt van hoogwaardige en/of gerecyclede materialen. Hierbij wordt er extra aandacht besteed aan de vochtbestendigheid, zodat ook op de lange termijn de kwaliteit behouden blijft. Zo wordt de kunststof melamine veel gebruikt voor onderhoudsvriendelijke en krasbestendige meubels met een lange levensduur.

Grotere douches met luxe voorzieningen

Een grote, nette inloopdouche wordt steeds populairder vanwege de moderne uitstraling en de ruimtelijkheid. De trend gaat echter verder dan alleen het formaat: er is ook een toename van luxe voorzieningen. Van een regendouchekop tot een geïntegreerd douchebankje. Het draagt bij aan een rustgevende spa-ervaring in eigen huis – iets waar veel mensen tegenwoordig behoefte aan hebben.

Inloopdouches met minimalistisch design

Een andere trend op het gebied van inloopdouches is het minimalistische design. Strakke lijnen, verborgen afvoeren en naadloze glazen panelen creëren een gestroomlijnd geheel. Er gaat meer aandacht naar details zoals de kranen en keuze voor vloer- en wandtegels. Het minimalisme zorgt voor een gevoel van rust en ruimte in de badkamer.

Toekomst van badkamerdesign

De toekomst van badkamerdesign belooft nog meer innovatie en creativiteit. We kunnen meer technologische vooruitgang verwachten, zoals slimme douchesystemen en geavanceerde waterbesparende oplossingen. Daarnaast zal duurzaamheid een belangrijke pijler blijven. Er komt nog meer nadruk te liggen op de kwaliteit en levensduur van producten, zodat er geïnvesteerd kan worden in een tijdloze badkamer die jaren meegaat.

Als architect is het de taak om deze trends te omarmen en te integreren in diverse ontwerpen. Door alle innovaties worden de badkamers niet alleen mooi en functioneel, maar zijn ze ook voorbereid op de toekomst.

Gepubliceerd op28 februari 2024 om 9:06
Adres
Van Benthuizenlaan 1
1701BZ Heerhugowaard
Contact
Jolanda Eyzinga