Deel deze spotlight

De Horecava Innovation Award voor verwarmde billen op het terras

Tekst
BeeldSatelliet Meubelen BV

Tijdens de feestelijke opening van de Horecava, de grootste Nederlandse horecavakbeurs van Nederland, hebben Satelliet en Sit & Heat de Horecava Innovation Award gewonnen in de categorie Concepts, Interior & Design met hun lancering van de Celsius terrasstoel. Deze stoel is niet alleen heel comfortabel, maar ook enorm energiebesparend.

HEAT YOUR SEAT, NOT THE PLANET

Het hele jaar door op het terras kunnen zitten, vereist extra comfort tijdens de koudere dagen. Echter, buitenkachels op gas of elektriciteit verbruiken veel energie. Het is een hoge kostenpost en verre van duurzaam. In Frankrijk is het nu zelfs verboden om terrassen en cafés te verwarmen. Een terras met 5 gasbranders stoot in een winter evenveel CO2 uit als een nieuwe auto die 120.000 km rijdt, volgens het Franse négaWatt. Satelliet en Sit & Heat bedachten de oplossing; met de Celsius buitenstoel is het gebruik van een terrasverwarmer niet meer nodig. De Celsius buitenstoel is voorzien van een geïntegreerd verwarmingssysteem dat werkt op een accu. De verwarming is makkelijk te bedienen en kan worden geactiveerd door de schakelaar in de stoel. Het belangrijkste voordeel: de Celsius buitenstoel bespaart 95% energie ten opzichte van traditionele verwarmingssystemen.

Juryvoorzitter horecava innovation award: Puck Wilbers

De jury complimenteerde deze duurzame lancering voor het feit dat de innovatie inspeelt op een actueel vraagstuk. Het terras is populair en er is een sterke toename te zien van winterterrassen. Dit gaat gepaard met hogere energie kosten, maar ook met kritiek van de terrasgast op energieverbruik. Satelliet en Sit & Heat kunnen met deze innovatie het terrasgebruik verlengen en zo de terrasomzet van de ondernemer te verhogen. En wat daarbij ook belangrijk is, door de gast te verwarmen en niet de hele buitenlucht. Dus absoluut veel klimaatvriendelijker en zuiniger. Dat maakt de Celsius en dus tot een heel mooi product.

Gepubliceerd op18 januari 2023 om 9:00