Deel deze spotlight

De beste kleurencombinaties voor eetkamerstoelen

Tekst
BeeldXYTO Media

Het is een trend om eetkamerstoelen niet meer allemaal in dezelfde kleur aan de eettafel te plaatsen. Dit is ideaal, want deze woontrend maakt het mogelijk om met je favoriete kleuren een unieke stijl en uitstraling te realiseren. Het is uiteraard wel belangrijk dat de kleuren met elkaar matchen. Daarom krijg je hier een aantal tips om uit de beste kleurencombinaties voor eetkamerstoelen de perfecte keuze te maken.

Natuurlijke look: groene en bruine eetkamerstoelen

Een combinatie van groene en bruine eetkamerstoelen is helemaal perfect als je een interieur hebt met natuurlijke materialen. Denk daarbij aan een Scandinavisch ingericht interieur met lichte houtkleuren en witte tinten. Of aan een eetkamer met een interieur, waarin er sprake is van aardetinten, zoals op de wand. Heb je een houten vloer en wil je een natuurlijke look creëren dan vormen groene en bruine eetkamerstoelen de beste kleurencombinatie.


Vrolijke en stijlvolle uitstraling: zwart met felle kleur naar keuze

Zwarte eetkamerstoelen lenen zich perfect om met elke andere kleur te laten combineren. Heb je een voorkeur voor een vrolijke en stijlvolle uitstraling in je eetkamer? In dat geval is het ideaal om een knallende kleur met zwarte eetkamerstoelen te combineren. Zwart staat voor luxe en exclusiviteit en met een felle kleur eetkamerstoel krijgt het interieur een vrolijke noot. Felgeel past perfect bij zwart, maar dit geldt ook voor felroze net als voor felrood, felgroen of felblauw. Het leuke is dat je bij deze kleurencombinatie gemakkelijk rekening houdt met je eigen favoriete kleur.


Lichte neutrale eenheid: beige en witte eetkamerstoelen

De beste kleurencombinaties voor eetkamerstoelen hoeven niet alleen te bestaan uit veel kleur. Het staat juist heel mooi om voor een combinatie van beige en witte eetkamerstoelen te kiezen. Hierdoor creëer je een lichte neutrale eenheid. Dit staat mooi in een landelijk ingerichte eetkamer, maar ook in een modern interieur. Wil je toch een beetje meer kleur aanbrengen? Taupe past er prima bij en je kan natuurlijk ook altijd voor lichtgrijs kiezen in plaats van wit.


Elke eetkamerstoel een andere kleur

De trend van meerdere kleuren voor eetkamerstoelen is verder door te trekken door iedere eetkamerstoel in een andere kleur te kiezen. Dit is zowel mogelijk bij eettafels met vier eetkamerstoelen als bij eettafels waar ruimte is voor zes, acht of zelfs meer personen. Het is wel aan te raden om bij de combinatie van kleuren uit te gaan van een bepaalde sfeer of stijl. Dit is onder meer mogelijk door een combinatie van warme kleuren of juist koude kleuren als uitgangspunt te nemen. Uiteraard is een kleurrijk en speels effect te creëren als je voor een combinatie van opvallende kleuren kiest. Het wordt dan wel een bont geheel, maar misschien is dat juist waar je naar op zoek bent.


Mix en match materialen, design en kleur

Kleur heeft invloed op de uitstraling, maar dit geldt eveneens voor het materiaal en design van de eetkamerstoelen. Het is heel trendy en hip om niet alleen verschillende kleuren te gebruiken, maar ook het design en materiaal van eetkamerstoelen te mixen en te matchen. Zo is het mogelijk om riet af te wisselen met hout of om leer met stof te combineren. Deze variatie pas je dan ook toe met betrekking tot het design. Je krijgt daarmee een resultaat dat uit een perfecte samenstelling van beste kleurencombinaties, design en materiaal bestaat.

Gepubliceerd op23 mei 2023 om 12:09
Adres
Van Benthuizenlaan 1
1701BZ Heerhugowaard
Contact
Jolanda Eyzinga