Deel deze spotlight

Cunera: 150 jaar focus op natuurlijke materialen

Tekst
BeeldCUNERA

Cunera behaalde in mei 2020 de leeftijd van 150 jaar. Dit jaar ontving het bedrijf (iets vertraagd vanwege Cortona) opnieuw onderscheiding Bij koninklijke beschikking Hofl everancier voor de komende 25 jaar de. Een onderscheiding waar we trots op zijn. Cunera heeft al 150 jaar de focus op duurzame materialen en duurzaam ondernemen. Kokos en sisal zitten in de genen van de firma. Cunera brengt al een ruim aantal jaren een brede collectie in natuurlijke materialen kokos, sisal, wol, wol/sisal, zeegras op de markt.

De markt van kamerbreed tapijt heeft zich de afgelopen jaren vooral verlegd naar karpetten. Cunera was een van de eerste ondernemingen die begonnen is met de productie van kamerbreed tapijt karpetten met een randafwerking naar keuze. Dat is inmiddels een volledig eigen productie geworden met veel mogelijkheden; wel een rand, geen rand (volume karpetten) blind, bijna alles is mogelijk in het Rhenense bedrijf. Ook bij de randafwerkingen ligt de focus op duurzame natuurlijke materialen, katoen, linnen, leer, jute. Verschillende vormen zijn geen probleem bij Cunera; rond, ovaal of gesneden met aanlevering van een mal.

CIRCULAIR

Ook wat betreft ontwikkelingen zit Cunera niet stil. Zo introduceerden we onlangs de kwaliteit Montecito, een 100% sisal in een mooie grove visgraat geweven en te bewonderen op op de stand in ETC Culemborg. Met onze uitgangspunten op het gebeid van gebruikte materialen en grondstoffen zijn we al heel ver in de ontwikkeling van circulair tapijt. Zo ver zelfs dat op dit moment de eerste proefmonsters worden geproduceerd. Cunera hoopt dit product dit jaar nog te kunnen introduceren op de markt.

GOEDE BASIS VOOR DE KOMENDE JAREN

Cunera heeft een stevige basis gelegd voor de komende jaren. Er is afgelopen tijd intern veel geïnvesteerd in verbeteringen met het oog op productie, snijden, intern transport etc. De ontwikkelingen op het gebied van nieuwe producten gaat ook gewoon door: Cunera importeert voor Nederland het Engelse merk Jacaranda. Jacaranda’s collectie is een aanvulling op het programma van Cunera, zeker daar waar het Tencel producten betreft. Jacaranda heeft daar een mooie collectie in die zowel kamerbreed als in karpet op maat worden geproduceerd in Rhenen. Het Deense merk Fraster maakt het aanbod van Cunera met een wolviltprogramma compleet. Karpetten, panelen, paneelgordijnen en wolvilt voor op de wand ter verbetering van de akoestiek. Last but not least brengt Cunera onder de noemer A la Carte een programma in handtuft karpetten (made in Holland) op de markt waar steeds mooiere opdrachten in komen. Kwalitatief hoogwaardig maar vooral ook bijna eindeloos in kleur, structuur en dessinmogelijkheden.

CLAYVE

Een buitenbeentje in het programma van Cunera wordt vanaf september dit jaar weer nieuw leven ingeblazen op het ETC. Clayve is een smeervloer waarvan het basisproduct klei is. Het is even weggeweest uit de markt, omdat we een betere partij zochten voor de installatie ervan. Deze partij is gevonden en hielp ons het product verder te ontwikkelen met een upgrading in gebruik en onderhoud.

VOOR INFO:

Cunera vloerbedekking BV 0317-619001

Gepubliceerd op5 april 2022 om 9:00