COCO-MAT: NATUUR- LIJK GOED SLAPEN

TekstMAYRA LOUISE
BeeldCOCO-MAT

Eindeloze laagjes, intense elasticiteit en het gevoel gedragen te worden als je erin gaat liggen. COCO-MAT bedden bezorgen de perfecte nachtrust in het ultieme op maat gemaakte bed. Duurzaam slapen voelde nog nooit zo goed: onze bedden en matrassen zijn volledig gemaakt van natuurlijke materialen. En dan hebben we het nog niet eens over onze hoofdkussens en ons beddengoed gehad…

Wat ontstaat er als onder andere kokosvezel, natuurlatex, paardenhaar en zeegras worden gecombineerd? Het allerfijnste matras. Met als gevolg: een echt goede nachtrust. We noemen onszelf dan ook niet voor niets slaapexperts. Goed en gezond slapen is een droom die bij COCO-MAT werkelijkheid wordt. En dat al meer dan dertig jaar. Het familiebedrijf werd in Griekenland opgericht door Paul Efmorfidis, die zich later in Nederland vestigde. Hij begon met een zelfgemaakt matras van zeegras en katoen waarna het uitgroeide tot een wereldwijd bekend merk met meer dan honderd winkels, waarvan vier in Nederland. Al onze matrassen, bedden, slaapproducten en meubels worden in Griekenland met de hand en op maat gemaakt. Zo zijn onze bedden, meubels en slaapproducten altijd a perfect fit.

LAAGJES VOL EXPERTISE

COCO-MAT bedden en matrassen bestaan volledig uit natuurlijke materialen. De verschillende lagen zien er niet alleen geweldig comfortabel uit, ze bieden ook de ultieme ondersteuning. Materialen zoals natuurlatex en kokosvezels zijn van nature veerkrachtiger en gaan ook nog eens veel langer mee. Die elasticiteit is zo belangrijk omdat dit ervoor zorgt dat jouw lichaam in alle houdingen zijn natuurlijke vorm behoudt. Onze matrassen passen zich aan jouw lichaam aan in plaats van andersom, waardoor je volledig kunt ontspannen en echt goed uitgerust wakker wordt.

ONDERSTEUNENDE ERGO-BASE

Een van de dingen die COCO-MAT bedden zo uitzonderlijk maakt, is het ontbreken van metaal. Hierdoor zijn onze bedden en matrassen geluidloos en produceren ze geen magnetisch veld wat een negatieve invloed kan hebben op de nachtrust. Ook ondersteunen COCO-MAT bedden het hele lichaam in plaats van alleen op de verbindingspunten van de springveren. Onze bedden zijn de enige ter wereld met een ergo-base onderlaag: een handgemaakte lattenbodem van eucalyptushout en natuurlatex. Deze natuurlijke bodem ondersteunt niet alleen degene die erop slaapt, maar beschermt ook het hele bed door het gewicht en de druk te verspreiden. Door de vele laagjes en de ergo-base bodem omhult het matras jou tijdens jouw slaap en voel je je echt gedragen.

DUURZAAMHEID ALS GRONDSTOF

Duurzaamheid zit in ons DNA. Aan trends doen we niet, we hebben simpelweg altijd duurzame keuzes gemaakt. We ontnemen niets uit de natuur: kokosvezel valt van de bomen als vrucht, paardenhaar kun je afknippen en bomen plaatsen we terug. Onze fabriek in het Noord-Griekse Xanthi heeft geen schoorsteen. Onze ambachtslieden werken met veel geduld volgens traditionele houtbewerkingsmethoden, met respect voor het milieu en het ecosysteem van de regio. De lokale Griekse grondstoffen die we gebruiken, zoals katoen, zeegras, wol en hout, worden op natuurlijke wijze aangevuld. En we zijn erg trots op onze vrijwel neutrale koolstofvoetafdruk en ons recyclingpercentage van bijna 96%. Het vervoer van onze bedden doen we zoveel mogelijk in herbruikbare katoenen transporthoezen. We maken niet alleen de beste bedden ter wereld, maar willen de wereld ook een beetje beter maken. Dit doen we door al onze medewerkers gelijke kansen te geven, medewerkers met een beperking in dienst te nemen en lokale projecten te steunen. Ook doneren we met ons Pillow Positive-project voor elk verkocht kussen een hartvormig kussentje aan ziekenhuizen waar vrouwen met borstkanker worden behandeld.

HOSPITALITY ALS TWEEDE NATUUR

In meer dan vier duizend hotels wereldwijd slapen gasten op COCO-MAT bedden. Hieronder vallen Equinox in New York, Dexamenes in Griekenland en L’Europe in Amsterdam. Omdat wij ook vier eigen hotels in Griekenland hebben – zoals COCO-MAT Athens BC, gelegen onder de Akropolis - begrijpen we hospitality als geen ander. Gasten een welkom gevoel geven, zit in de kleinste details. Met onze samenwerkingen gaat het niet alleen om het leveren van perfect afgestemde met de handgemaakte bedden, maar ook in meedenken over het type hotelgast. Zo trekt een hotel aan de kust vaak heel andere gasten aan dan een hotel in een grote stad. Door nauw samen te werken met interieurspecialisten en architecten zorgen we gezamenlijk voor een heerlijke slaapervaring. Deze vullen we vaak aan met ons Pillow Menu, waarbij de gast zelf het perfecte hoofdkussen uitkiest. En natuurlijk ons beddengoed en bedlinnen wat de goede nachtrust – en de stijlvolle look van het bed – compleet maakt.

Gepubliceerd op21 maart 2022 om 9:00